ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Етикетът на масата

Кулинария

1. Когато седнете на масата, незабавно трябва да сложите салфетка на лявото си бедро. Тя служи за да можете от време на време да почистите излишната мазнина от устните си, особено преди да поднесете питие към устата си. След като приключите с вечерята, следва да я оставите небрежно в ляво, без да я сгъвате.

2. Панерът с хляба стои от лявата страна. Отчупете хляба с ръка, не бива да го режете с нож. Намазвайте с масло малки парченца хляб, които лесно можете да сложите в устата.

3. Когато ядете супа, движете лъжица в чинията отвътре, навън. Поднесете лъжицата към устата си внимателно и без да вдигате шум.

4. При рязане на месо. Дръжте вилицата с лявата ръка и режете не повече от две парчета преди да го поднесете към устата си.

5. Дръжте лактите си, колкото е възможно по-близо до тялото. Това е особено важно, не само за естетиката, но и за да се избегне допира на лактите с тези на човека, който седи до вас.

6. Има два основни традиционни стила за това как с вилицата да се поднесе храната до устата. Американският стил е с дясната ръка и върхът на вилицата да сочи нагоре, или европейският стил, при който върхът на вилицата е насочен надолу, за предпочитане с лявата ръка.

7. Когато приключите с основното ястие, поставете ножа и вилицата в средата на чинията, с дръжките от дясната страна, без да се показват извън ръба на чинията.

8. Пийте с чиста уста, за да не замърсявате ръбовете на чашите. Отпивайте, когато устата ви е празна. Избягвайте да пиете вода, вино или сок с пълна уста.

9. Яжте със затворена уста. Неприятно е да видите как храната се дъвчи в устата на друг човек.

10. Ако ядете спагети или макарони, не ги режете с нож. Завъртете спагетите около вилицата и ги поднесете към устата.

11. Ако искате сол, хляб или нещо друго, което е извън обсега ви, помолете да ви го подадат. Не се просягайте през масата.

12. Избягвайте дискусионните теми по време на хранене. Не говорете по телефона. Поддържайте жизнерадостен и весел разговор, така че храната да е едно приятно изживяване за вас и всички около вас.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече