ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

10 причини да откриете Паленсия, Испания

Туризъм


Има градове не толкова известни, които ще ви изненадат с неповторима природа или архитектурни забележителности. Може би, причината е, че не се рекламират достатъчно или защото не са толкова големи и оживени. Паленсия е един от тези градове.

Красивата НепознатаНаричат катедралата в Паленсия Красивата Непозната. Големият й размер я прави една от най-големите катедрали в Испания, а многобройните произведения на изкуството, които се намират в нея, окачествяват тази катедрала като истинско бижу.


За любителите на легенди

Една от перлите в исторически, културен и религиозен спектър в Паленсия е Църквата Сан Мигел. Построена в романски стил и с готическа архитектура, смята се, че църквата датира от средата на XI век. Със своята характерна фасада, завършваща с храм кула наподобява на замък. Според легендата, това е мястото, където са се оженили Сид и доня Химена.


За археолозитеВ центъра на града се намира Каса дел Кордон (Къщата на въжетата). Наричана е така заради францисканските въжета, който са изобразени на фасадата. Сградата датира от XVI век, а във вътрешната част на Музеят на Паленсия са изложени праисторически, римски, вестготски и други местни археологически находки.


Наследство от римляните

На около 60 км от Паленсия, в непосредствена близост до град Педроса де ла Вега, се намира Вила Романа де Олмеда, впечатляващ археологически обект. На това място могат да се видят останките на селище, датиращо от I век.


Испанска тортия

В Паленсия можете да опитате най-добрия омлет, правен в Испания. Без майтап. В Ла Енсина, близо до парк Салон де Исабел II, е кухнята на Сири Гонзалес, който е печелил три пъти шампионата на Испания по правене на испанска тортия.


Зелена разходка

В Паленсия има няколко парка и градини, но всъщност целият бряг на река Карион е предназначен да бъде зелен район в града. Паркът Исла дос Агуас срещу църквата Сан Мигел, предлага 52 000 кв.м паркови площи. На 6 км оттам се намира Монте ел Виехо, голяма дъбова гора, много популярна и интересна за посещение.


Спорт

Районът предлага различни спортни забавления: от каньонинг преходи до красиви места за разходки с темпо и ниво на адреналин, подходящи за всеки.


За любопитнитеКанал де Кастийя е един от най-важните инженерни проекти на XVIII век, построен да улесни транспортирането на пшеница от Кастийя към северните пристанища.


За любопитните с повече време

Ако разполагате с повече време, прескочете до Дуеняс, намира се на 17 километра от Паленсия. Насладете се на разходка по улиците, посетете Ла Каса де Наполеон или се потопете в религиозната архитектура.


Нощен живот

Има две основни зони, обхващащи нощния живот в Паленсия. От една страна, кварталът на Пуебла или Сан Ласаро, по-посещаван от младежи или площадът на Семинарията, в близост до църквата Сан Мигел, предпочитано място за по-възрастните хора.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече