ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 трика да запазим козметиката си за по-дълго време

Красота

Когато избираме грим, всички предпочитаме такъв, който ще издържи по-дълго време. В днешното забързано ежедневие всяка една от нас ще се съгласи, че няма възможност да коригира грима си през час-два. Някои козметични марки претендират с гръмки надписи от рода на „изключително дълготрайни”, но имайте едно наум, че това в повечето случаи е просто рекламен трик, целящ да ви вземе парите. В тази статия ще ви представим няколко хитринки как гримът ви да издържи по-дълго време, без да инвестирате в скъпа козметика.

1. Съхранявайте гримовете си в хладилник

Правилното съхранение е много важно за издръжливостта на козметичните продукти. Някои от тях изискват да бъдат държани на студено. Ако рядко използвате даден крем, по-добре го съхранявайте в хладилник. Червилото и моливът за очи също биха се чувствали добре там, а и така ще запазят по-дълго формата си.

2. Не излагайте козметика си на директна слънчева светлина

Излагането на продукти за грим или козметични средства на пряка слънчева светлина може да повлияе на ефективността им. Никога не оставяйте парфюми или серуми на директно слънцегреене. В противен случай ще трябва да ги изхвърлите.

3. Херметическото затваряне

След употреба винаги се уверявайте, че капаците на продуктите са добре затворени. Влизането на въздух в тях намалява срока на годност на много гримове и средства за красота.

4. Възстановете счупеното

Неволното счупване на компактната пудра е доста разочароващо, нали? Особено ако сте дали повечко пари за нея. За щастие, има начин да я възстановите. Просто капнете няколко капки спирт и притиснете парчетата пудра. Тя ще стане като нова.

5. Нов живот за старите продукти

Извлечете максимума от козметичните си продукти като ги използвате и за други цели. Така например, ако ви е останал малко бронзант, смесете го с овлажняващия си крем и ще си имате блестящ лосион за тяло. Използвайте последните парчета червило, за да си направите руж. А още по-добре смесете няколко цвята, за да се получи уникален нюанс. Комбинация от пудра, пигменти и основа за грим прави невероятни кремообразни сенки. А четката от старата спирала, след почистване можете да я използвате, за да оформите веждите си.

6. Използвайте до последно

Повечето опаковки са проектирани така, че продуктът никога не може да се използва до края. Всички червила са направени по този начин. С помощта на клечка за уши, обаче, можете да изразходите червилото си напълно. Преди да изхвърлите шишенцето на лосиона си с помпа, развийте тръбичката и изсипете останалото количество в шепата си. Тези две хитринки ще ви помогнат да получите повече за парите си.

7. Разреждайте

Някои козметични продукти са много концентрирани и тяхното разреждане ще ви помогне да ги използвате повече време. Така например маслото за тяло можете да го смесите с малко вода. Друг трик, който може би всички знаем, е капването на няколко капки лакочистител в засъхналия лак за нокти. По този начин ще си осигурим още няколко красиви маникюра.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече