ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Абисинска котка

Животни


Големина: средна
Глава: клиновидна форма
Уши: големи и заострени в краищата
Очи: големи, бадемовидни, раздалечени и в ярки цветове - кафяви, зелени или жълти
Тяло: средна дължина на тялото, гъвкаво и мускулесто
Опашка: много дълга, широка в основата и изтъняваща към края
Козина: къса, гладка, плътна, здрава, прилепнала към тялото
Цвят: преливащи цветове - две или три ивици тъмни цветове се редуват с светли, но винаги тъмни в края на косъма. Основни цветове - синьо, бежово и сребърно

Характеристики: Абисинската котка е доста дива. Погледът и характерната й лъскава кожа напомнят лицето на пума. Въпреки че е общителна и любяща котка, тя е и много активна и независима.

Произход: Смята се, че абисинската котка е пряк потомък на древна египетска домашна котка. Първите котки са внесени в Англия през 1860 от Абисиния (днешна Етиопия). Официално породата е квалифицирана като такава 70 години по-късно, през 1929 г.

Поведение: Абисинска котка е много активна, независима и темпераментна. Тези котки са родени катерачи и обичат да се катерят по дърветата. Ако липсват такива, имат нужда от подобна алтернатива. Лесно се адаптират към различни условия на живот, стига да имат пространство и свобода да се движат.

Външен вид: Тази порода е средна по големина, много гъвкава, с тънки и силни крайници и дълга шия. Очите са бадемовидни, а козината гъста и гладка.

Грижи и условия за живот: Нуждаят се от изключително много внимание. Не е необходимо често разресване, тъй като козината им е къса. Храната трябва да е пълноценна, тъй като животното е много активно.

Здраве: Като цяло е здрава котка, макар че е възможно да се проявят някои генетични изменения -  бъбречна амилоидоза (хронична бъбречна недостатъчност), луксация на патела и умбиликална херния.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече