ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да видим в Германия

Туризъм

Германия е богата страна не само на красота, но и на история, архитектура и забележителни градове. Столицата Берлин е задължително място за посещение. Берлинската стена и Райхстага са основните забележителности, но има още много места, които си заслужава да бъдат видени.


Кьолнската катедрала

Кьолнската катедрала е останала непокътната, дори и след 14 бомбени нападения през Втората световна война. Строителството на най-голямата църква в Германия започва през 1248 и завършена окончателно 632 години по-късно през 1880 г. Катедралата е била символ на град Кьолн в продължение на векове. Двете кули на сградата са високи 157 м, което я прави най-високата готическа сграда в света.

Работно време: Понеделник-Събота от 06:00 до 19:30 часа. По време на меса посещенията не са позволени.


Национален парк Ваденско море в Хамбург

Национален парк Ваденско море се намира в град Хамбург. Състои се от три острова: остров Нойверк, представлява тревиста равнина, остров Шархьорн с много дюни и изкуственият остров Нигехьорн. Паркът е на север от Германия, до устието на Елба. В района се организират екскурзии и можете да научите много за природата и историята на островите.


Замъкът Нойшванщайн

Замъкът Нойшванщайн е един от най-впечатляващите в Европа. Намира се във Фюсен, на около два часа път с влак югозападно от Мюнхен. Строителството на замъка започва през 1868 г. по заповед на крал Лудвиг II и е завършен седем седмици след смъртта му през 1886 г. Оттогава се превръща в един от най-важните туристически обекти в Германия.

Работно време: Април - Септември: всеки ден от 08:00 до 17:00 часа. Октомври - Март: всеки ден от 09:00 до 15:00 часа.


Круиз по река Рейн от Кобленц

Многобройни замъци сякаш излезли от приказка, живописни села, скалата на Лорелай, легендарният дом на митична русалка, която според легендата примамвала моряците навътре в морето. С този круиз ще видите страхотни места, които не могат да бъдат пренебрегнати при пътуване в Германия.


Цугшпитце

Цугшпитце е най-високият връх в Германия, на 2962 надморска височина. Намира се на границата с Австрия, в района на Гармиш-Партенкирхен. През туристическия курорт Цугшпице Гармиш-Партенкирхен минава въжена линия, която води към върха. Има и два кабинкови лифта, един от езерото Айбзее, от немска страна, и един от австрийска страна.


Национален парк Мюриц

Национален парк Мюриц  е разположен в североизточната част на Германия, между градовете Берлин и Рощок на обща обща площ от 322 км². Там се намира и най-голямото езеро в Северна Германия - Езерото Мюриц, 117 км², известно със своята кристална вода. В парка има около 100 езера и голяма борова гора.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече