ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

6 причини да посетите Канкун

Туризъм

6 причини да посетите Канкун

Въпреки че Канкун се утвърди като дестинация за пролетна ваканция, има много причини да посетите този мексикански курорт по всяко време на годината. Малкият град, разположен на Карибския бряг на Мексико, за отрицателно време се превърна в една от най-известните и желани туристически дестинации и то с пълно право. Нека да разгледаме основните причини, поради които си струва да посетите Канкун.

1. Плажовете

6 причини да посетите Канкун

Съвсем очаквано, главната причина, за да посетите Канкун, са плажовете. Със своята красота и екзотика, те привличат хиляди туристи всяка година. През целия летен сезон температурата на морската вода е 29 градуса по Целзий. Сред предлаганите атракции са гмуркане, каране на джет, водни ски, плажен волейбол. И въпреки че повечето плажове са претъпкани, има и такива, които предлагат по-спокойна ваканция: плаж Tortugas и плаж Delfines.
 

2. Историческа съкровищница

6 причини да посетите Канкун

Ако обичате историята, ще откриете, че Канкун има много какво да ви предложи. Районът наоколо е с важно историческо значение – една от най-древните цивилизации, маите, са пребивавали по тези места. Древният град Чичен Ица (Chichén Itzá) , който е представлявал политически, културен и религиозен център на маите, се намира много близко до Канкун и екскурзии до него се предлагат ежедневно.
 

3. Времето

6 причини да посетите Канкун

Температурата на въздуха през по-голямата част от годината е над 23 градуса по Целзий. Слънчевите дни годишно тук са около 250, а количеството валежи е минимално. Това определено е място за бански! Ако обичате да събирате тен, да се излежавате на пясъка с коктейл в ръка, Канкун е мястото за вашата почивка.
 

4. Разнообразната фауна

6 причини да посетите Канкун

Може би мислите, че единствените обитатели в Канкун са туристите и туроператорите? Не се притеснявайте от своето незнание, това е напълно разбираемо. Но тук разнообразието от диви животни е голямо. Можете да видите диви игуани, лимонови акули и огромни морски костенурки, които живеят до бреговете. Кораловите рифове привличат гмуркачи и водолази от цял свят.
 

5. Луксът

6 причини да посетите Канкун

Въпреки че Канкун е достъпен курорт и за средната класа, тук  има и безброй луксозни хотели, които предлагат в изобилие всичко, за което човек може да се сети. В четири- и петзвездните комплекси нивото на обслужване е ненадминато в целия свят. Гурме ресторантите, чаршафите от чист египетски памук и широката гама от спа процедури са само малка част от глезотийките, които се предлагат на гостите.
 

6. Нощният живот

6 причини да посетите Канкун

Когато красивото тропическо слънце залязва, Канкун наистина оживява. За любителите на нощния живот, това е най-важната причина да посетят Канкун. Можете да намерите всичко – от луди партита до спокойни вечери, прекарани в най-елегантните барове и ресторанти в света. Култовото заведение Coco Bongo е може би най-известният клуб в света. Тук купонът винаги е на макс.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече