ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

6 психологически факта за личността, които досега не сте знаели

Самоусъвършенстване

Знаете любимия си цвят, знаете кои храни обичате да похапвате, но няма ли да ви е интересно да научите няколко психологически факта за себе си, както и как точно работи умът? Винаги е забавно да научавате нови неща и тук ще ви запознаем с няколко аспекта от психологията, които се отнасят за вас и които може би досега не сте знаели.

1. Не можете да вършите няколко неща едновременно

Много хора вярват, че могат да вършат няколко дейности по едно и също време, но проучванията сочат, че умът е заангажиран във всеки един момент само с една задача. Изключение правят единствено някои физически дейности като ходенето например. Може и да сте способни бързо да превключвате от една задача към друга, но във всеки един момент вниманието е насочено само към една конкретна дейност.

2. Не харесвате дългите текстове в интернет

Да, вярно е. Четете редовно текстове в интернет, но предпочитате такива на хартия. Написаното на екрана затормозява очите, което обяснява защо хората не могат да четат дълго време текстове, възпроизведени на монитор. Освен ако материалът не е много интересен или форматирането е добро, очите и мозъкът бързо се разконцентрират.

3. Общите дейности сплотяват хората

Знаете ли, че хора, които правят нещо заедно се привързват повече един към друг? Ако сте се чудили защо членовете на една секта са толкова сплотени, това е отговорът. Те прекарват всеки ден заедно, ядат заедно, смеят се заедно и дори и да не се харесват, пак са си близки. Проучванията показват, че когато хората правят нещо заедно, по едно и също време, те са по-социално ангажирани, по-вероятно е да направят някакви жертви в името на групата и се стремят да допринасят за благото на колектива.

4. Работата под стрес не е ползотворна

Това е психологически факт, който трябва да се има предвид! Ако сте подложени на голямо напрежение, вашият мозък не може да работи оптимално. И вие се справяте със задачите си много по-лошо, отколкото бихте могли при други обстоятелства. Ето защо е много важно един ден преди важно за вас събитие да релаксирате добре. Подарете си един ден почивка и направете добро на здравето си и на работата си.

5. Склонни сте да обвинявате хора, а не обстоятелства

Знаете ли, че когато се случи нещо непредвидено и нежелано, повечето хора са склонни да обвиняват някой човек конкретно, а не обстоятелствата? Ако например закъснявате за среща, виновен е шофьорът, а не ремонтът на пътя. Човешкият мозък работи по този начин, така че запомнете това и се опитайте да го вземете под внимание следващия път, когато попаднете в подобна ситуация.

6. Илюзията за напредък мотивира

И последно, илюзията за напредък е нещо изключително мотивиращо. Според проучванията, ако вярвате, че напредвате и се доближавате до желаната цел, вие по-бързо ще стигнете до нея. Ще подкрепя казаното с два примера:
Случай 1: Отивате в някое заведение, където ви дават талон с 10 празни кутийки. На всяко посещение ще получавате по един печат и след десетото, ще спечелите безплатна консумация.
Случай 2: В същото заведение ви дават талон с 12 кутийки, две от които вече са запълнени с печат.
Проучванията показват, че хората са по-склонни по-бързо да съберат десетте печата във втория случай заради илюзията за напредване.
Сега вече, когато знаете това, ще можете да изградите нови стратегии, които ще ви мотивират и ще ви тласнат към по-бързо развитие.

<< Назад към предишната страница

6-те най-често срещани грешки, които жените

  Харчите ли пари без да забележите, или пък оставате без доходи в средата на повече

За какво говорят сексуалните фантазии

  Независимо дали признаваме или не, всеки един от нас има сексуални фантазии. повече

Какво искат жените от съпрузите си

Статията се фокусира върху нещата, които много жени често искат от съпрузите си. Ще повече