ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

8 "човешки" храни, които са добри и за кучето ви

Животни

Защо да харчите маса пари за лакомства за кучето си, когато има изобилие от "човешки" храни, които са подходящи за домашния ви любимец. Имайте едно наум, че тези храни трябва да се дават умерено на животното и те не могат да заместят нормалното балансирано хранене.

1. Фъстъчено масло

Повечето от вас сигурно знаят, че фъстъченото масло е една от добре познатите "човешки" храни, които са подходящи и за кучето. И като вземем предвид факта, че кучетата направо обожават това масло, можете лесно да му дадете всяко лекарство с него. Не забравяйте, че непреработеното фъстъчено масло, без добавени сол, захар и консерванти е най-добрият избор.

2. Сладки картофи

Сладките картофи са чудесно, икономично и питателно лакомство за вашето куче, което без угризения можете да споделите с него. В тези картофи се съдържат фибри, витамини и каротеноиди, които са полезни както за вас, така и за домашния любимец. Не давайте на малките кученца сурови картофи, вместо това ги сварете или направете на пюре. Най-добре би било да изстискате и водата. В никакъв случай не добавяйте сол или масло към картофите.

3. Кисело мляко

Киселото мляко е богато на пробиотици, витамини, протеини, калций, рибофлавин, цинк и калий, което го прави един здравословен подарък за вашия любимец. Замразено кисело мляко може да давате на кучето си в горещите летни дни, за да се охлади. Избягвайте кисели млека, които съдържат захар, консерванти и други добавки.

4. Диня

Друго голямо лятно удоволствие за кучето е динята. От пъпешите можете да му давате само медена роса. Избягвайте по-екзотичните представители на този сорт. Замразете няколко парчета диня и ги давайте на кучето в горещите летни дни - то ще се разхлади, докато ги ближе.

5. Сирене

Кучетата обожават сирене. Освен ако кучето ви няма непоносимост към лактозата (а това се случва много рядко), сиренето е полезно за него. Ако се съмнявате, че любимецът ви може да има такава непоносимост, дайте му едно малко парченце и наблюдавайте реакцията му. Избирайте сирена с намалено съдържание на мазнини и внимавайте кучето да не преяжда. Изварата също е добър избор.

6. Сьомга

Сьомгата е източник на омега 3 мастни киселини, които правят козината на кучето здрава и лъскава, а освен това подобряват имунната му система. Поднасяйте на любимеца си варена сьомга (в никакъв случай сурова) или просто добавете към храната му масло от въпросната риба. Винаги премахвайте старателно всички дребни костици.

7. Тиква

Не знаете какво да правите с тиквите след Хелоуин? Дайте ги на кучето си! Тиквите са източник на фибри и бета каротин. Влияят добре на стомашно-чревния тракт на кучето и са полезни при храносмилателни проблеми. Суровата тиква, както и семките й, са безопасни за него. А печените във фурна тиквени семки са си направо деликатес за кучето!

8. Крехко месо

И накрая разбира се, месото! Но запомнете, че то трябва да е крехко. Пилешкото и телешкото месо, без мазнини и без подправки осигуряват протеини на кучето. Те са и отличен източник на аминокиселини и витамини. Винаги сварявайте местото преди да го дадете на кучето си.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече