ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Защо хората премахват Facebook контакти?

Любопитно

Депресиращи статуси, обидни коментари или бегли познанства са трите основни причини за премахване на някого от най-популярната социална мрежа в света.

Смешно е, че социалните мрежи до такава степен са станали толкова важна част от живота ни, че когато някой ни премахне от Facebook или престане да ни следва в Twitter, ние смятаме това за истинско престъпление. Чудим се какво толкова сме направили на този човек, че той се отнася толкова грубо към нас?

Същият въпрос е бил зададен на група учени в университет в Онтарио, а ето и резултатите според изследването.

Причини за отказ приятелство във Facebook

На теория, може би, целта на Facebook е да създаде мрежа, в която да се насърчи диалога с наши познати, обаче изследването показва, че хората не харесват тъжни, депресирани, вечно мрънкащи или ядосани хора.

Основната причина, поради която хората премахват някого от социална мрежа е, че получават твърде много обидни или критични коментари относно статусите си. На второ място са хората, които не се познават лично или се познават много бегло, а това създава недоверие и в крайна сметка води до премахване на контакта. На трето място идват хората, които се опитват да продават нещо, а на четвърто място са тези, които пишат твърде много тъжни коментари.

Вероятно смятате, че когато приключите една връзка или се разведете, е оправдано да отстраните някого от контактите си. Но проучванията показват, че най-малко 80% от хората имат бивши в своя списък с приятели. "Хората са любопитни и се интересуват какво се случва с човека, с когото са прекратили връзката. Те не желаят да се отказват от приятелство, от което лесно могат да черпят информация, по този начин не се налага да я търсят от трето лице", разказва изследовател в университета.

Причини за добавяне на контакт във Facebook

Имате отношения в реалния живот.
Имате общи приятели.
Имате общ бизнес.
Физическата привлекателност.
Увеличаване на броя на приятелите в мрежата.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече