ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Ритуалът при сервиране на вино

Кулинария

Независимо дали сме в ресторант или у дома, удоволствието от храна се увеличава значително,
когато се изпълнят всички ритуали при сервирането на вино. Така че, вземете под внимание тези препоръки и се насладете на вкусната храна.

- Ако имате гости, предложете вина, които подхождат на сервираната храна. Осведомете се за техния произход, класа и характеристики.

- Когато каните гости в ресторант, трябва да изберете подходящото вино. Сервитьорът ще ви препоръча различни селекции вина, но след консултацията с него, вие сте тези, които трябва да направете избора - не оставяйте решението на сервитьора.

- Виното трябва да се поръча преди ястията, храненето не може да започне без него.

- Сервитьорът ще ви покаже бутилката, за да се убеди, че това е избраното вино.

- Виното трябва да бъде с подходящата за него температура: ако е бяло между 6 и 10 ° C, розово между 8 и 10 ° C, червено между 12 и 16 ° C или пенливо между 6 и 8 ° C.

- Тапата трябва да се извади във ваше присъствие като се завърта тапата, а не бутилката. Ако звукът е дискретен, виното е отворено правилно.

- Сервитьорът ще покаже корковата тапа, за да проверите състоянието й. Не трябва да я подушвате, запазете я чиста, в случай че не изпиете бутилката и желаете да я вземете.

- Има различни видове чаши за вино. Сипва се до средата на чашата, а не до ръба, защото това пречи да се усети неговият аромат.

- Червените вина могат да бъдат доста агресивни веднага след отварянето им. Ще забележите промяната, ако оставите виното да "престои" известно време. Контактът му с кислород го прави по-приятно и ароматно.

Няколко забавни факта за виното

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече