ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Храни, които се борят със сивата коса

Красота

Храни, които се борят със сивата коса

Посивяването на косата не е само въпрос на гени. Проучванията сочат, че редица хранителни дефицити са причина косата да изгуби своя блясък. За да се наслаждавате дълго на цвета на косата си е необходимо да включите в менюто си храни, които съдържат важни витамини и минерали. Те освен всичко, ще ви донесат и още ползи за здравето.
 

Листни зеленчуци

Листни зеленчуци

Основен източник на така необходимите витамини B са тъмните листни зеленчуци. Скалпът има нужда от витамин В-6 и В-12, за да произвежда червени кръвни клетки, които транспортират кислород и хранителни вещества. Цветът на косата се дължи на хормони, а витамин В-2 играе основна роля при производството им.
 

Шоколад

Шоколад

Химическият елемент мед е от съществено значение за производството на меланин – отговорникът на цвета на косата. Липсата на този елемент в организма може да доведе до посивяването на косата. Полусладкият шоколад ще ви осигури необходимото количество. Други храни, които са богати на мед, са леща и гъби.
 

Сьомга

Сьомга

Сьомгата често се споменава с многото си ползи за здравето, така че едва ли ще се изненадате, че присъства и тук. Този морски дар е от съществено значение за здравето на косата. Селенът, който се намира в сьомгата, регулира производството на хормони, които са важни за здравата коса. Този минерал се бори и със свободните радикали.
 

Горски плодове

Горски плодове

Горските плодове, в частност ягодите, са най-вкусният източник на витамин С. Витамин С стимулира производството на колаген (който се намира в космените фоликули) и се бори със свободните радикали, които са свързани с процеса на стареене. Допълнителни антиоксидантни витамини са витамин А ( в жълтите и оранжеви плодове) и витамин Е (в ядките и бобовите растения).
 

Бадеми

За ударно набавяне на витамин Е и мед, консумирайте бадеми. Освен, че са прекрасен заместител на малките закуски между основните хранения, редица изследвания показват, че консумацията на бадеми понижава нивата на лошия холестерол.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече