ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Ердел териер

Животни


Височина: 58-61 см при мъжките и 56-59 см при женските
Тегло: около 20 кг
Цвят: черен и рижав
Средна продължителност на живота: около 12 години
Характеристики: буден и интелигентен
Връзка с деца: добра
Връзка с други кучета: относително добра
Умения: ловно куче, куче-пазач
Нужда от пространство: нуждае се от място, където може да тича
Храна: 400 гр суха храна дневно
Грижи: нуждае се от редовно разресване
Разходи за поддръжка: високи


В продължение на много години Ердел териерът е бил използван за лов и като куче-пазач на добитък. Кучето било активно използвано и като пощальон по време на Първата световна война - чрез него били предавани съобщения между войниците.

Произход: Ердел териерът е кръстосан за първи път в Южен Йоркшир, Англия. Ловците търсили куче, което да ловува видри във водата и са смятали, че ще получат такова, кръстосвайки Черен териер с Оттерхаунд. Породата е официално регистрирана през 1886 година.

Поведение: Кучето е смело, интелигентно и със силна воля. Лоялно е към собствениците си и е добър пазач. Не вдига шум, лае само, когато има причина.

Външен вид: Ердел териерът е най-големият от различните видове териери. Той е здрав и мускулест и има дълъг и плосък череп. Козината е права и гъста в черен или сив цвят по гърба, врата и опашката. Цветът по останалите части на тялото е рижав. Ушите са малки и клепнали във "V" форма. Опашката стои високо и обикновено е отрязана.

Условия за живот: Козината на териера се сменя два пъти годишно и се нуждае от редовни грижи. Препоръчително е да се осигури пространство, например градина, където може да тича на воля.

Здраве: Териерът е много здраво куче, но е предразположен към появата на екземи.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече