ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да видим в Дания

Туризъм

Градините Тиволи

Разположени в сърцето на Копенхаген, Градините Тиволи са една от основните забележителности на града. Това е увеселителен парк, който функционира от 1843 г., след като датският дипломат Георг Карстенсен, вдъхновен от градините по време на пътуване из Европа, иска разрешение от крал Константин VIII да извърши строителство му.

Така Градините Тиволи, които дотогава са били извън Копенхаген, с разрастването на града стават част от него. Днес те са едно от най-оживените места в датската столица, с около 4 милиона посетители годишно.

В парка има атракции като скоростни влакчета, въртележки, игрални автомати, водни игри и други. Освен това съществува и голямо разнообразие от културни изяви - концертна зала, пантомима театър, конферентна зала и места за изложби.

В градините има голяма зелена площ и над тридесет ресторанта и сергии за храна, от които гостите могат да избират ястия от датската кухня или заведения за бързо хранене.

На това приказно място се организират и фестивали, които привличат хиляди хора. Един от тях е през летния сезон, от май до септември, когато се устройват повече от петдесет концерта на класическа музика. А друг фестивал е Коледният, от ноември до декември, с тържества, типични за датската култура.

Работно време: От неделя до четвъртък: 10-22 часа. Петък и събота 10-23 часа.
Цена: Над 12 години, 85 Kr (€ 11.41); 3 до 11 години, 45 Kr (6 €). Предлагат се временни карти, намаления за групи и училища.
Как да стигнем до там: С влак до гара Hovedbanegården Station (Централна гара).

Национален музей в Копенхаген

В музея има предмети датиращи от праисторическия период, цели стаи, посветени на древните гръцки и египетски култури. Въпреки това, основните експонати са на предмети, свързани с културата на викингите - каски, бижута, тромпети, щитове, гробници, оръжия и руни, които достигнат до метър височина.

Работно време: От вторник до неделя 10-17 часа.
Как да стигнем до там: Автобуси 1, 2, 5, 6, 8, 10, 28, 29, 30, 32, 33, 550S или 650S

Кристияния в Копенхаген

Кристияния е разположен в стария рибарски квартал Кристияния в центъра на Копенхаген.

Кварталът е основан през 1971 г., когато група хипита се настаняват в изоставени военни казарми и решават да създадат независима зона, независимо от правилата, наложени от датското правителство. Кварталът е с площ от 34 хектара и е обитаван от около хиляда души. Социалната и политическата особеност прави това място много привлекателно за международен туризъм.

От създаването си, Кристияния е известен с търговията на канабис по улиците до 2004 г., когато кварталът е включен към останалата част от националното правителство и тази дейност става забранена. Въпреки че днес хората там нямат свободата, която са имали в началото, районът все още поддържа своите обичаи и се проявяват признаци на алтернативно общество.

Как да стигнем до там: Автобус 8 към Prinsessegade.

Катедралата в Роскилде

Построена в датски готически стил, катедралата съдържа останките на кралете и кралиците на Дания. Тя е първата катедрала в Европа, построена изцяло от тухли и от 1995 година е в списъка на световно и културно наследство на ЮНЕСКО.

Работно време: От април до 30 септември: понеделник - петък от 9.00 до 16.45; събота от 9.00 ч. до 12.00 ч.; неделя и празнични дни от 12.30 до 16.45 ч. От октомври до 31-ви март: понеделник - затворено, вторник - събота от 10.00 ч. до 15.45 ч., неделя и празнични дни от 12.30 до 15.45 ч.

Музеят на викингите в Роскилде

Готическият музей на викингите съхранява пет военни кораба, потънали през XI век и извадени в средата на XX век. В музея има и други кораби на викингите, които предизвикват любопитството на посетителите.

Работно време: Понеделник - петък от 09:00 до 16:00 ч. Събота и неделя от 10:00 до 17:00 ч.

Викингски музей в Рибе

Музеят показва детайлно средновековието и историята на викингите в града по онова време. Една от основните атракции е реконструкция на пазара.

Цени: Възрастни 60 крони (€ 8), деца до 17 години безплатно.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече