ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Упражнения за уморени ръце

Красота

С навлизането на компютрите през последното десетилетие, започнаха и масови оплаквания, свързани със здравословното състояние на ръцете. Изтръпванията и бодежите в горните ни крайници станаха ежедневие. Затова след като приключите с маникюра – не спирайте. Това е идеалният момент да се погрижите за ръцете си. Масажът и упражненията за ръце стимулират кръвообращението, а ако имате болки в дланите или пръстите, масажът и упражненията ще ви освободят от неприятното чувство.

Изберете подходящо масло

За масаж на дланите е необходимо масло за масаж. Често се препоръчва масло от гроздови семки, бадемово масло или зехтин. Достатъчна е около половин чаена лъжичка. Масажирайте първо пръстите, възглавничките в основата на пръстите и накрая дланите. Докосвайте леко ръцете така, както ги миете със сапун.

Раздвижване

Размърдайте пръстите. Изпънете ръцете успоредно със земята. Протегнете пръстите и ги съберете. Направете го 10 пъти, запазвайки хоризонталното положение на ръцете. Направете същото с ръцете, поставени вертикално по отношение на земята. Направете го няколко пъти с две ръце в различни положения.

Упражнение 1: Разтърсете енергично ръцете. Съберете ги с пръстите нагоре и ги притиснете една към друга. Задръжте няколко минути.

Упражнение 2: Натиснете на мястото между палеца и показалеца и задръжте така докато усетите, че ви облива лека топлина.

Обърнете внимание на всеки пръст.

Раздвижете всеки пръст поотделно, хванете го с другата си ръка и с кръгови движения плъзнете пръста от основата към върха. Направете това с всеки пръст на двете ръце, за да освободите напрежението. Оставете ги да висят свободно в тяхната естествена поза.

След като приключите с масажа избършете маслото с мека кърпа.

Упражнение 3: Седнете на удобен стол и поставете ръце върху коленете. Затворете очи и отпуснете тялото си за 5 минути.

Упражненията помагат особено много на хора, чийто професии изискват постоянна активност на дланите и пръстите, което с времето води до появата на болести.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече