ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Вредите от спането със сутиен

Красота

Въпреки че някои жени са твърдо „за” спането със сутиен (Мерилин Монро е най-известната привърженичка на тази практика), лекари предупреждават за потенциалните рискове за здравето на жените.

Провисване

Според д-р Elizabeth Vaughan, гърдите трябва да са свободни по време на сън. Носенето на сутиен през нощта ограничава естественото им движение. Освен това сутиенът притиска сухожилията, това води до изтъняването им, а оттам до увисването на гърдите.

Проблеми със съня

Носенето на сутиен в леглото може да предизвика проблеми със съня. Особено ако не е специално предназначен за спане. Презрамките, банелите и закопчалката понякога се впиват в кожата. Дори и специално създадените за сън сутиени, могат да се окажат груби, стегнати и предизвикващи сърбеж. Ако не се чувствате удобно през нощта, това неминуемо ще доведе и до проблеми със съня.

Опасност от рак

Според медицинския антрополог Sydney Singer и неговата съпруга Soma Grismaijer, има ясна връзка между сутиените и рака на гърдата. Сутиенът придържа гърдите, но в същото време значително ги ограничава. Това ограничение влияе на лимфната система. Споменатите по-горе медици твърдят, че сутиените са по-опасни за гърдите отколкото тютюнопушенето за белите дробове. Ако те са прави, спането със сутиен би увеличило многократно рисковете за здравето.

Кожни проблеми

Според известната писателка на здравна литература за жени Brigitte Mars, сутиените могат да предизвикат кожни раздразнения. Повечето от тях са направени от ликра – синтетично влакно, което е известно със забележителната си еластичност. В ликрата се съдържат фенолни киселини и други химически вещества, които могат да причинят обриви и други кожни проблеми.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече