ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да си направим айс кафе у дома

Кулинария

Лято е, живакът смело се покачва. Имате нужда от кафе, но само от мисълта за горещата течност ви става още по-топло. Защо не опитате айс кафе?  Колкото и лесна да ви се струва направата му, има някои тънкости, с които ще ви запознаем тук. Четете до края, за да се превърнете в истински бариста и само за броени минути да приготвяте страхотно айс кафе в дома си.

От какво се нуждаете:

  • 250 гр. мляно кафе – изберете любимия си сорт
  • 4 л. студена вода
  • по желание: подсладител, ароматизиран сироп, кондензирано мляко, други млечни продукти (сметана, обезмаслено мляко, соя)

Количеството е достатъчно за 16 айс кафета.

Инструкции:

1. Сипете в голяма кана 4 литра студена вода и 250 гр. мляно кафе. Количеството кафе може да варира, в зависимост дали го предпочитате по-силно или по-слабо. Не забравяйте, че напитката ще се разреди още с добавянето на лед.
2. Захлупете и поставете каната в хладилник или на хладно място и нека да престои така поне 4 часа, най-добре – цяла нощ. След като кафето хубаво се накисне във водата, прецедете течността през дребна цедка, върху която сте сложили и тензухени кърпи. Имайте търпение – това може да отнеме повече от 20 минути.
3. Веднъж прецедено, кафето може да се сервира. Напълнете висока чаша с лед и изсипете в нея готовата течност. Добавете мляко, сироп, захар, подсладител и разбъркайте добре. Забодете сламка и се наслаждавайте на летния коктейл.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече