ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

13 факта за животните, които досега не сте знаели

Животни

Факти за животните

Светът е пълен с изумителни неща и животинското царство не прави изключение. Някои от животните имат своите странности, които им помагат да оцелеят в природата. Тук ще ви запознаем с няколко интересни факта за тях, които може би не знаете.

Пингвини

Пингвини

Пингвините са разнообразни по форма и размер на тялото и това определя способността им да задържат дъха си. Малките пингвинчета могат да издържат 2-3 минути, без да си поемат въздух, докато големите видове, като императорския пингвин например, могат да издържат 20 минути, без да дишат.
 

Котки

Котки

Всяко едно животно има свой собствен начин да събира енергия. Котките, например, са избрали съня. И тук не говорим за една следобедна сиеста, която човек понякога си позволява. Препоръчителната доза сън на денонощие за нашите мъркащи приятели далеч надвишава човешките 6-8 часа. Котките спят в продължение на 16 часа, а някои дори и 20.
 

Скакалци

Скакалци

Очите на скакалеца са на място, което едва ли ще ви изненада – на главите им, но пък ушите им са разположени под колената на предните им крачета. Необичайната им позиция помага на тези видове да общуват помежду си и да чуват евентуални задаващи се опасности в средата, в която се намират.
 

Прилепи

Прилепи

Много животни могат да летят. Но от бозайниците само прилепите имат тази привилегия. За разлика от повечето птици и насекоми, тези летящи плъхове нямат пера. Крилата им представляват фина мембрана, прикрепена към крайниците на тялото. Това позволява лесно и бързо маневриране.
 

Кучета

Кучета

За да разберете как преминава животът на кучето, изгледайте един черно-бял филм. За разлика от хората и някои животни, кучетата не виждат цвят. Единствените нюанси за тях са черното и бялото.


Бухал

Бухал

Способността на бухала да завърти главата си на 360 градуса му позволява винаги да е наясно какво се случва около него. Тези птици са известни и с острото си зрение – могат да виждат на много дълги разстояния. Тези две особености на бухала не само го защитават от хищници, но и го превръщат в опитен ловец.
 

Колибри

Колибри

В животинското царство, класификацията на птиците е доста обширна и разнообразна. Има около 10 хиляди регистрирани вида. Колибрито е известно като най-малката птица в света, а освен това е и единствената, която може да лети назад.
 

Делфини

Делфини

Делфинът е известен като едно от най-интелигентните животни на планетата. Заедно със способността му да учи, изумителен е фактът, че докато спи, половината му мозък е в „будно” състояние. Винаги, обаче, целият мозък е отпочинал, защото делфинът редува двете половини.
 

Хипопотами

Хипопотами

Исторически погледнато, лъвът винаги е бил считан за най-опасното животно за хората, заради способността му да ни превръща в плячка. Все пак, въпреки несравнимите ловни умения на лъва, статистически, най-опасното животно за човека е хипопотамът. Повече хора са станали жертва на хипопотам, отколкото на лъв, змия или крокодил.
 

Син кит

Син кит

Животинското царство има много големи представители. Най-големият от тях е синият кит. Възрастните екземпляри достигат до 30 метра дължина, което се равнява на 3 автобуса, разположени един зад друг. Сърцето на синия кит е с размери на малка кола.
 

Щраус

Щрауси

Щраусът се класифицира като най-големия и най-тежкия представител на клас Птици. Има крила, но не може да лети. Но пък може да бяга по-бързо от всяко друго двукрако животно. За кратки периоди от време, щраусът може да развие скорост от 72 км/ч, което в някои страни е максималното ограничение на скоростта на превозните средства.
 

Пчели

Пчели

Пчелите постоянно са на лов за цветен прашец, който да използват за пчелната си пита. Когато една пчела намери така желания източник на прашец, тя започва да танцува, за да уведоми останалите за откритието си. После всички пчели заедно събират прашеца и оформят пчелната пита.
 

Гепард

Гепард

Гепардът е най-бързото животно в света. Той може да достигне скорост 112-120 км/ч и е в състояние да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3 секунди. Гепардът използва тази своя способност, за да ловува други животни, които обитават неговата среда.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече