ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Разлики между салса сос и пикантен сос

Кулинария

Популярността на мексиканската кухня постепенно завладя цял свят, в това число и нашите географски ширини. Най-характерните за тази кухня съставки са сосовете: пикантен, салса и по-малко известният пико де гайо. Вижте какво представлява всеки един от тях.

Домати и чушки

Салсата е комбинация от ситно нарязани домати, томатило (малък зелен домат в шушулка), чушки и подправки. Този сос обикновено е лек и може да се добави към безброй ястия.

Пикантен сос

Пикантният сос е горещ сос, който се прави от люти чушки. Той може да се добавя към салсата или други ястия, за да направи вкуса им по-остър.

Пикантна салса

Традиционната салса е продукт, чието име е синоним на „много пикантен”. И въпреки че има и по-лека на вкус салса, то оригиналната е доста остра и лютива на езика.

Пико де гайо

Пико де гайо е сос, който много прилича на салсата. Разликата е, че зеленчуците са нарязани на по-едри парчета и е добавена билката кантарион, смесена с малко лимон или лимонов сок. Към този сос допълнително може да се добави пикантен сос, за още по-горещ вкус.

Произход на салсата

Мексиканците дължат салсата на инките, ацтеките и маите, които използвали смес от домати, чушки и подправки, за да овкусяват ястията си.

Популярност

През 2000 година салсата измества кетчупа от лидерското място на любима подправка сред американците. Днес думата „салса” е синоним на „сос”.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече