ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да премахнем заплитанията по козината на дългокосместите котки

Животни

Едно от най-големите предизвикателства за собствениците на дългокосмести породи котки е справянето със сплъстената им козина. Екземплярите с дълъг косъм, като персийките например, са най-податливи към образуване на сплъстени възелчета, но понякога и късокосместите котки имат този проблем. Заплетената козина, която не се третира, може да доведе до дразнене на кожата и евентуални инфекции. Котките са особено уязвими към сплъстяване на козината през пролетта и есента.

От какво се нуждаете:

  • Гребен
  • Ножица
  • Царевично брашно


Инструкции:

1. Тръгнете внимателно към вашата котка и седнете до нея. Най-добре издебнете момент, когато животното е спокойно, обикновено около обедните часове на деня – тогава повечето котки спят.

2. Обърнете котката така, че да имате удобен достъп до сплъстения участък козина. Поръсете върху него обилно царевично брашно, така че плътно да покрие мястото. Опитайте се с пръстите си да разплетете космите, доколкото ви е възможно.

3. Разделете сплъстената топка на по-малки парчета. Внимателно разрешете всяко едно от тях с гребен. Имайте търпение, това може да отнеме доста време.

4. Ако все още не сте успели да премахнете сплъстените участъци, поставете гребена между кожата и козината на котката и с помощта на ножицата отрежете възелчетата. Внимавайте да не нараните котенцето.

5. В бъдеше, за да предотвратите подобни състояния, решете и къпете котката редовно. Имайте предвид, че дългокосместите породи трябва да се решат поне един път седмично.

Няколко интересни факта за котките
10-те най-разпространени мита, свързани с котките

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече