ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Пещерите на Майдзишан - съкровището на Китай

Туризъм


Будисткият комплекс Майдзишан е малко известен. Той се намира в провинция Гансу в северозападната част на Китай. Това е поразителен архитектурен комплекс, издълбан в скалите. Майдзишан има 7000 будистки скулптури и близо 1000 кв. м стенописи.


Името идва от планините Майдзишан, в които са издълбани пещерите.


Майдзишан е само на няколко мили на юг от Пътя на коприната. Много от монасите са избрали да останат в тези пещери и да работят в тях.


Едни от най-ранните писмени сведения за това място са открити в биографиите на двама монаси: Танхонга и Хуангао, които медитирали там заедно с учениците си.


Огромни статуи на Буда се издигат почти перпендикулярно на склона на планината - най-високата е повече от 16 метра. Стълбите, които водят нагоре и около пещерите, първоначално са били направени от дърво, но по-късно са поставени метални опори, за да бъдат обезопасени.<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече