ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-необичайните дървета в света

Градинарство

От незапомнени времена хората от всички континенти масово използват дървета за осигуряване на материал за къщи, тъй като те са навсякъде около нас и това е най-достъпният и евтин строителен материал. Често виждаме техните гладки високи стъбла и се учудваме, когато видим дървета с необичайна форма. Представяме си ги като живи великани от приказни страни. Вижте най-необичайните дървета в света.


Стара датска легендата разказва, че някога всички дървета били вечнозелени и запазвали листата си дори по време на най-суровата зима. Но всичко се променило.Веднъж ято птици се отправило към южните страни. Една от птиците изостанала от ятото, тъй като била със счупено крило. Ранената птица прелитала от дърво на дърво, търсеща убежище от студа. Брезата, поклащаща се от вятъра, не обърнала внимание на молбите на птицата. Същото направила и върбата, тъжна за някаква тайна скръб, наведена над рекичката. И гордият дъб не благоволил да помогне малката птица.Най-накрая птицата стигнала до елата, която любезно я приела. Близо до нея борът протегнал своите клони, за да я скрие по-добре от студа. А пък хвойната дала плодове на птицата.Горският Дух се разгневил на гордите дървета и направил така че да заплатят за тяхната жестокост. Когато при първите студове задухал вятър, той откъснал всичките листа на брезата, върбата и дъба. Оттогава те винаги са обречени да страдат от зимния студ, а милостивите ела, бор и хвойна завинаги запазили зелената си украса.


<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече