ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Бомбайска котка - черната мини пантера

Животни


Големина: средна
Глава: кръгла, широко лице, очите са добре раздалечени; плавен преход към широка муцуна, закръглена и добре развита
Очи: кръгли, добре раздалечени
Тяло: средено, мускулесто
Опашка: средно дълга, права
Козина: къса, лъскава, плътна, прилепнала към тялото
Цветове: при възрастните котки козината е черна до корените; носът и възглавничките на лапите също трябва да са черни


Произход: През 1953 г. американката Ники Хорнър е твърдо решена да създаде котка, която е възможно най-близка до любимия й герой - черната пантера Багира от "Книга за джунглата" на Ръдиард Киплинг.
Пет години по-късно тя успява да получи желаната мини пантера чрез кръстоска между черна американска късокосместа котка с тъмномедни на цвят очи и женска черна бирманска късокосместа котка. Породата е официално призната от CFA (Cat Fanciers Association) през 1970 година.

Поведение: Бомбайската котка е любяща и спокойна. Много общителна котка, която не обича да бъде сама и постоянно търси контакт със собственика. Щастливо приема съжителството с други животни и деца. Интелигентна е и лесно може да бъде обучена на някои трикове, както и да изпълнява прости команди - да носи предмети или да скача в ръцете ни, когато я повикаме.

Външен вид: Котката е със средни размери. Главата е закръглена с широко лице. Очите са големи и добре раздалечени в тъмномедни цветове. Козината е къса и лъскава. Цветът на козината е абсолютно черен в цялата си дължина до корена. Възглавничките на лапите също са изцяло в черно.

Грижи и условия за живот: Бомбайската котка не се нуждае от често разресване, тъй като козината й е къса.

Здраве: До момента няма здравословни особености на Бомбайската котка. Благодарение на естествения подбор, това са едни от най-здравите и дълголетни котки.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече