ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Природни алтернативи на слънцезащитните продукти

Красота

Слънцезащитните продукти са задължителна козметика за лятото, но няколко научни изследвания сочат, че те могат да раздразнят кожата и да предизвикат появата на сухи и сърбящи петна. Ако и при вас се появяват такива странични ефекти, добрата новина е, че има природни алтернативи на слънцезащитните кремове. Преди да пристъпите към приготвянето им, имайте едно наум, че защитата, която те предлагат е в пъти по-ниска от тази на търговските марки.

Дрехите

Облеклото е най-добрата естествена защита от слънцето. Дрехите блокират вредните ултравиолетови лъчи на слънцето и предпазват кожата от увреждане. Ако времето е твърде горещо, обличайте се в бели или светли тонове. Светлите дрехи отразяват слънчевите лъчи, а тъмните ги поглъщат. Шапката с голяма периферия също ще предпази тялото ви от слънчевите лъчи.

Сусамово масло

Чистото сусамово масло е ефективна природна алтернатива на слънцезащитните продукти. Това масло може да блокира около 30 % от слънчевите лъчи. Ниската му цена пък го прави един от най-предпочитаните алтернативни продукти. Нанасяйте сусамовото масло на непокритите участъци от кожата на всеки 2 часа за максимална защита.

Кокосово масло

Кокосовото масло също може да ви предпази ефективно от слънцето. То блокира около 20 % от вредните слънчеви лъчи. За максимална защита нанасяйте кокосовото масло на непокритите участъци от кожата на всеки час. Можете също да добавите към любимия си овлажняващ лосион малко количество от това масло, в комбинация с масло от ший. Вашият слънцезащитен лосион е готов.

Алое вера

Гелът от алое вера отразява най-много 20 % от слънчевите лъчи. Самото растение намира широко приложение в медицината, като се започне от лечение на рани до диабет. За ефективна защита от слънцето, нанасяйте върху кожата на всеки час-два.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече