ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Отслабнете с танци

Спорт и танци

Когато чуете думата „упражнения”, кое е първото нещо, за което се сещате? Трудни съчетания кардио, болезнени сесии вдигане на тежести, навяхвания при трудните пози в йогата или интензивни тренировки. Определено тези видове упражнения са ефективни в борбата с килограмите, но предполагам ще се съгласите, че те са ужасни скучни. За сметка на това, танците – те са нещо съвсем различно! Танцуването е забавно, с главно „З”! Ако искате да се разделите с няколко килограма, можете да го направите като се развихрите на дансинга. Ето ги и най-добрите танци за това!

1. Зумба

Започваме с най-популярния танц на модерното общество – зумбата. Това не е точно танц, по-скоро аеробна фитнес програма, която включва танцови стъпки, инспирирани от латиноамериканската музика. Създадена от Бото Перез – танцьор и хореограф, който работи в Маями, зумбата носи своето название от колумбийската дума “zumba”, която означава „да се движиш бързо и да се забавляваш”. Това е и същността на този танц. А като бонус получавате и отместване на стрелката на кантара наляво.

2. Балет

„Черният лебед” не е единствената причина балетът да е толкова популярен. Това е един чудесен начин да подобрите гъвкавостта си, а също така да стегнете гърба, корема, ханша и бедрата. Всъщност, балетът е един от малкото танци, които можете да практикувате и по време на бременност.

3. Хип хоп

Хип хопът е танц с много енергия, специално отношение и изумителен стил, който помага изключително при извайването на желаната фигура. Всеки път, когато наблюдавам хип хоп танцьор, имам чувството, че всичко е въпрос на нарушаване на правилата и на създаване на собствен път в живота. Ако обикновеното и простото не са за вас, може би ще искате да опитате от магията на този танц. И не само, за да се сдобиете с мечтаната фигура, а и да се справите с избухливостта си. 

4. Ориенталски танци

Ориенталските танци за сред най-популярните танци, които ще ви помогнат да отслабнете. Въпреки че не са толкова енергични, колкото други танцови форми, те също имат своите силни страни. Така нареченият бели денс е прекрасна алтернатива за онези от вас, които не си падат по енергичните движения, а предпочитат по-нежен подход.

5. Самба

Самбата е бърз и изискващ висока издръжливост танц. Излишно е да споменаваме, че никой друг танц не е толкова енергичен, което означава, че практикуването му ще даде най-бързи резултати при свалянето на килограми. С всичките тези усуквания, завъртания, сложни поддръжки, как да не се сдобиете с тънка талия? Този бразилски танц ангажира мускулите на бедрата и седалището и предоставя ефективна тренировка за цялото тяло.

6. Салса

Подобно на самбата, салсата е още един вълнуващ танцов формат, който изисква да имате партньор. Това е вашият танц, ако целта ви е основно да се забавлявате, докато отслабвате.

7. Бални танци

Балните танци са елегантна, красива и грациозна форма на танцовото изкуство. Може да ви изглеждат много лесни, но това, което се вижда като завършен вид, изисква много и усърдна работа зад сцената. Балните танци спомагат за укрепване на всички мускулни групи в тялото, а също изострят координацията и равновесието. Благодарение на всички тези предимства, те се нареждат сред най-добрите танци, които ще ви помогнат да отслабнете.

<< Назад към предишната страница

30 невероятни танца от цял свят

Един от най-явните начини да изразим емоции си, било то на любов, гняв, радост, тъга или повече

5 основни умения в плуването

Плуването е спорт, който изисква малко координация. За да постигнете максимална повече

6 упражнения, които прогонват мазнините от

Мазнините на корема са неприятни и упорити. Но добрата новина е, че с редовни повече