ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-красивите птици в света

Животни

Папагал Лори


Лори е малък, ярко оцветен (във всички цветове на дъгата), папагал, които живее в Австралия, Нова Гвинея, Индонезия и Филипините.


Американска ветрушка


Американската ветрушка се среща по цялото Западното полукълбо, от Канада на север до Фолкландските острови на юг. Една от най-елегантните и малки грабливи птици.


Тъпоклюна кайра


Кайрите гнездят в групи или колонии по стръмните брегове на морето на Северния Атлантически океан. Хранят с малки риби и морски безгръбначни.


Коронован жерав


Живее в Западна и Източна Африка. Много романтична птица. Ухажването може да бъде придружено от тракащи звуци и танци, които включват скокове, удряне на криле, откъсване на трева и поклащане на главата.


Червен кардинал


Живее главно в източните щати на САЩ, както и в югоизточна Канада и Мексико. Оцветяването при мъжкия е в ярко червено, с черна "маска" на лицето. При женските преобладава сиво-кафявият цвят, с червеникави пера по крилата, гърдите и брадичка, с по-слабо изразена "маска" от мъжкия.


Синьо рибарче


Широко разпространена птица. Придвижва се единствено с помощта на крилата, тъй като краката му са къси и не са предназначени за дълготрайно движение. Синьото рибарче предпочита уединението и рядко може да бъде видяно.


Червен ара


Царят на папагалите. Въпреки величествения и пъстър вид, ара има печална съдба. Тези папагали са ловувани от индианците. Месото са използвали за храна, а перата - за стрели и бижута.


Мандаринка


Птица от семейство Патицови. Полетът й притежава висока маневреност и характерното за нея е, че излита вертикално нагоре. За разлика от повечето патици, мандаринката често може да се види кацнала на клоните на дърветата или на скалите.


Райска тангара


Живее в източната част на Колумбия, Боливия, Бразилия, Френска Гвиана и Гвиана. Има специфичен вид. Муцунката е светлозелена, брадичката лилава, а гърдите светлосини.


Паун


Характерните особености на мъжкия паун са силно развитите горни пера на тялото, които могат да бъдат сбъркани с опашката и ярките и пъстри цветове. Женските пауни са по-невзрачни, сивкави на цвят, не притежават удължена опашка.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече