ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Практични и разкрасяващи съвети с лимон

КрасотаТози невероятен цитрусов плод има многобройни приложения както в козметиката, така и извън нея. Лимонът помага ефикасно от премахване на брадавици до отстраняване на петна по дрехите.

Изсветляване на косата

Лимонът е чудесен и сигурен начин, ако искате да изсветлите косата си. Нанесете лимонов сок директно върху кичур коса и застанете на слънце или използвайте сешоар за целта.

Тонизиране на кожата на лицето

Лимоновият сок има естествен стягащ ефект. Нанесете няколко капки на памучен тампон и го използвайте като тоник за отстраняване на мазнини.

Избелване на нокти

Ако емайлът на ноктите ви е потъмнял, потопете ноктите си в купа с лимонов сок за 5 минути.

Домашен дезодорант

Лимонената киселина убива бактериите, които са причина за лошия мирис.

Съвети за косата

Лимоновият сок премахва всички вредни вещества, натрупани в косата ни. Смесете равни части вода и лимон и втрийте в косата, непосредствено преди изплакването.

Премахва петна от дрехите

Почти всички вещества могат да бъдат отстранени от дрехите с лимонов сок. Смесете лимонов сок и сол за по-дебелите материи, а за по-деликатните намокрете петното с лимонов сок и изплакнете.

Против пърхот

Лимонът е много ефективен при отстраняване на пърхот. Масажирайте кожата на главата с лимонов сок и останете така в продължение на десет минути, измийте с шампоан.

Почистване на бижута

Разрежете един лимон на половина и изчистете бижутата и приборите в кухнята.

Пилинг

Смесете лимонов сок със зехтин и сол в пропорция 1:2, за да си направите домашен пилинг.

Отстранява брадавици

Нанесете малко лимонов сок директно върху брадавицата с клечка за уши. Правете го в продължение на няколко дни, докато киселините в лимоновия сок разтворят напълно брадавицата.

Освежава дъха

Направете си вода за уста с лимонов сок. Лимонена киселина променя нивото на рН в устата и убива бактериите, които причиняват лош дъх.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече