ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Сан Алфонсо дел Мар – комплексът с най-големия басейн в света

Туризъм

Комплексът с най-големия басейн в света, Сан Алфонсо дел Мар (San Alfonso Del Mar), се намира на 100 км западно от столицата на Чили, Сантяго, в курорта Алгаробо (Algarrobo)

Предимството на гигантския басейн на Сан Алфонсо дел Мар е, че се намира буквално пред океана, което неизменно привлича тълпи от туристи. Водата в басейна е същата като в океана, но филтрирана и затоплена до 26 градуса.

На територията на комплекса има девет хотела, а цените на стаите, варират в зависимост от сезона. Например, в периода от ноември до края на март, цената на двойна стая започва от $ 300 на ден. През останалата част от годината нощувката е малко по-евтина. Сан Алфонсо дел Мар разполага с множество ресторанти, барове, джакузита, фитнес центрове, кина.

Размерите на басейна са впечатляващи:
Площ - 80 000 кв.м.
Най-дълбоката точка - 34.5 м
Обем на водата - 250 000 куб.м.

Как възниква идеята за този проект. По-рано градът Сан Алфонсо дел Мар не е бил курорт, защото водата по крайбрежието на Тихия океан крие много опасности - край бреговете плуват хищни акули и често в района се образуват бури. Друг минус е температурата на водата, която обикновено под 17 градуса и не позволява комфортен престой в нея. Но чилийският биохимик Фернандо Фишман решава да промени тази ситуация. Той създава "San Alfonso Del Mar", комплекс с необичаен плувен басейн, който заменя студения и опасен океан. Фернандо разработва и патентова система за пречистване на водата, идваща от океана към басейна. Системата е напълно компютъризирана и водата се обновява постоянно, насища се с кислород и се нагрява до 26 градуса. Освен това тази пречиствателна система е много икономична, тъй като консумира малко електроенергия. Почистването се извършва без употребата на химикали, които да вредят на околната среда, а водата от басейна, която се влива обратно в океана не вреди на организмите и животните, живеещи в него. Строителството на "Сан Алфонсо дел Мар" възлиза на 1,5 милиарда долара, а годишната поддръжка на басейна е около 3-4 млн. долара.


 

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече