ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Историята на високите токчета

Мода

Няма да е преувеличено да се каже, че гардеробът на една жена не е пълен, ако вътре липсват обувки на високи токчета. От домашните кокетни пантофки с токче, през чувствените летни платформи до официалните високи обувки, жените днес са много разглезени в избора си, когато става дума за обувки.

Токчетата са били част от модата в продължение на векове, но изненадващото тук е, че тези обувки, които придават височина и грациозност, не са създадени първоначално за жените. Дуковете и монарсите (в частност Луи XIV) са известни със страстта си към екстравагантни обувки със сложни декорации, а понякога дори и изобразяващи сцени от битки. Много от обувките, специално направени за Луи XIV, имат ток с височина около 25 см!

Има случаи в историята, когато високите токчета са се използвали от хората предимно с практическа цел. Да вземем например римляните – и мъжете, и жените са носили обувки с високи платформи, за да избегнат калта и мръсотията по улиците. Каубойските ботуши са проектирани като опит да се спре подхлъзването на стремето по време на качване на ездача върху коня. 

Първоначално замислени като аристократична вещ, постепенно високите токчета успяват да се отърсят от това си реноме и стават общодостъпни за всички. Токчето претърпява няколко трансформации. То вече не е необходимост и постепенно се превръща в това, което днес виждаме на краката на дамите. А мъжете като че ли сами се отказват от него – днес гледката на мъж, разхождащ се на високи токчета, по- скоро би ни се сторила абсурдна.

<< Назад към предишната страница

Колекция Пролет 2014 лакове от Dior

Vernis Couture Effet Gel е новата колекция от лакове за нокти от известната марка. Компанията е повече

Азиатската грим колекция на Chanel за пролет

Jardin de Camélias е новата грим колекция на една от най-популярните марки в света. Всяка повече

Най-добрите модни тенденции тази пролет

Плисе макси и миди. Плисираната пола е невероятен хит през тази пролет. Късата пола повече