ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-странните вкусове сладолед

Кулинария

Изглежда, че готвачите в днешно време са готови на всякакви експерименти с храната. Те посегнаха дори и на сладоледа и промениха тотално вкуса му.
Ето няколко екстравагантни вкуса, които със сигурност по никакъв начин не ви се връзват с представата за ледено лятно удоволствие. Бихте ли ги опитали?

1. Сладолед с вкус на сирене

Да, сиренето само по себе си е вкусна храна, но сега си представете малко настърган чедър върху замразена пица. Това вече не е толкова апетитно, нали? Сладоледът с вкус на сирене е приумица на филипински готвачи.

2. Сладолед с вкус на октопод

Вече сте готови на повърнете, нали? Известен като Taco Aisu, този специалитет идва от Япония. Местото от октопод е потопено в замръзнал черешов сироп. Списъкът от странни неща, които японците слагат в сладоледа, наистина е изумителен. Следващият път, когато се наслаждавате на вкусен сладолед с всичките си сетива, само за момент си представете да го консумирате едновременно с калмари, конско месо, акула или морски водорасли. Японците го правят.

3. Сладолед с вкус на спагети и сирене

Предлага се в магазин във Венецуела, в който има разнообразие от над 900 вкуса сладолед.

4. Сладолед с вкус на хайвер

Френската компания Phillipe Faur произвежда сладолед с около 60% съдържание на хайвер от бяла есетра. Цветът му е бледо сив като на прясно разбъркан бетон. Компанията също има и сладолед с вкус на гъши дроб.

5. Сладолед “Студена пот”

Американски сладолед с всичките му обичайни съставки плюс „леки” добавки: три вида чили и два вида пикантен сос.

6. Сладолед с вкус на чесън

Градчето Гилрой в Калифорния с право би могло да се нарече „чесновата столица на света” – жителите му използват чесън почти във всичко, включително и в сладоледа.

7. Сладолед с вкус на бекон

Консумира се във Франция и във френската част на Канада. Вегетарианците може би го използват като оправдание, за да си припомнят вкуса на бекона.

8. Кучешки сладолед

Не, не се притеснявайте, това не е сладолед, направен от кучета, а за кучета. През 2009 г. находчив (или просто луд) предприемач отваря малък ван за продажба на сладолед с вкусове, специално подбрани, за да се харесат на косматите ни любимци.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече