ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Сърфиране по високи морски вълни

Туризъм

Всеки от нас е бил на море и е виждал вълни. Малки в спокойно време и големи по време на буря. Но какво представляват морските вълни и откъде идват към брега? Морските вълни се създават от вятъра.

В хидродинамиката има понятие ветрово вълнение или по-точно вълни, генерирани от вятъра. Това са повърхностни вълни, които се образуват на повърхността на океаните, моретата, езерата, реките и каналите или дори на малки локви и язовири. Те се появяват като резултат от въздействието на вятъра върху течност на достатъчно обширна повърхност.

Вълните са с различни размери. Диапазонът от размери на ветровото вълнение варира от малки вълнички до огромни вълни над 30 метра височина. Океанските вълни могат да пътуват хиляди километри, дори да не достигнат бряг. Създадени от вятъра, сами по себе си вълните могат да се движат без наличието на вятър. Ветровите вълни имат определена случайност - последователните вълни са с различна височина, продължителност и форма, с ограничена предсказуемост.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече