ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Предимствата на мазната кожа

Красота

Някога ядосвали ли сте се, че имате мазна кожа? Недейте – този “недостатък” е във ваша полза.

Не е необходимо да отделяте време и пари, за да се отървете от мазната кожа. Тя има своите предимства. Ето някои от тях:

1. Изглеждате по-млади

При хората с мазна кожа по-късно и по-трудно се появяват бръчки за разлика при тези със суха кожа.

2. Има предимства при нанасянето на грим

Мазнината, която кожата отделя, може да послужи за основа на грима. Благодарение на мазния слой, гримът се нанася равномерно. Трябва само да подбирате внимателно козметиката, която използвате. Необходимо е да бъде качествена и предназначена за вашия тип кожа.

3. Имате по-приветлив вид

При добри грижи мазната кожа изглежда по-здрава и хубава от сухата. Редовното миене на лицето с вода и използването на мек препарат за почистване, ще му придаде повече блясък. Агресивната козметика за почистване на лице няма да направи кожата ви по-суха, а ще премахне част от мазнината, която й е необходима. Предимството е, че ако имате мазна кожа няма нужда да нанасяте непрекъснато овлажняващ крем.

4. По-лесно се поддържа киселинността на кожата

Мазнината, която отделя кожата, има съществена роля в поддържането на киселинността на кожата, т.е кожата отделя тънък слой олеинова киселина, която предпазва от бактерии и инфекции. При мазната кожа киселинността на този слой е 4.5-6.2, който предпазва повече кожата от изсушаване за разлика от при сухата и нормалната кожа.

Независимо от типа кожа който имате, трябва редовно да се грижите за нея, основно чрез ежедневно почистване, а от време на време и с допълнителни подхранващи средства (маски, масажи, пилинг). Не забравяйте, че здравословният начин на живот и балансираното хранене, влияят благоприятно на здравия тен на кожата. Пийте повече вода, за да може тялото ви да се освободи по-лесно от токсините. В крайна сметка бъдете внимателни с козметиката, която използвате, за да избегнете бъдещи усложнения.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече