ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 стъпки към добрата устна хигиена

Красота

За да имате здрави зъби и красива усмивка е необходимо да поддържате добра устна хигиена. Правилната грижа за устната кухина значително може да подобри състоянието на зъбите и венците. Всички знаем за редовното миене, по два пъти на ден, но това далеч не е достатъчно. От значение са също четката, която използвате, водата за уста и какво ли още не. Продължете да четете, за да научите кои са седемте стъпки към добрата устна хигиена.
 

1. Четката за зъби

Правилната хигиена на зъбите започва с добрата четка. Тя трябва да е със средна по размер глава и мек косъм, за да избегнете увреждането на венците и на емайла. Сменяйте четката редовно – когато забележите, че космите започват да падат, също и след боледуване. Повечето четки за зъби имат живот около 2-3 месеца. А вие кога за последно я сменихте с нова?
 

2. Пастата за зъби

В пастата за зъби има различни съставки – едни от тях се борят с плаката, други с петната по зъбите, трети укрепват зъбния емайл и предпазват от гингивит. Бъдете сигурни, че пастата, която използвате, ви осигурява достатъчна защита срещу всички проблеми с устната кухина.
 

3. Водата за уста

Водата за уста е също толкова важна, колкото четката и пастата. Изплакването с тази антибактериална течност може да убие всички бактерии, които се събират по протежението на венците. Ако тези бактерии бъдат оставени в устата, те могат да причинят гингивит и да доведат до сериозни стоматологични усложнения.
 

4. Конци за зъби

Колко пъти зъболекарят ви е казвал, че е важно да използвате конци за зъби? В началото може да е болезнено, но с времето се свиква. Ако нямате разстояния между зъбите, използвайте такива с восъчно покритие.
 

5. Флуорид

Какво знаете за флуорида? Вашият зъболекар може да ви назначи лечение с него след почистването на зъбите. Флуоридът помага за заздравяването на зъбите и ги предпазва от вредното влияние на киселините, които се съдържат в храната, която консумираме. Този елемент понякога се среща в питейната вода, а може да се набави и от някои храни – месото, рибата, яйцата и чаят са естествен източник на флуорид.
 

6. Не забравяйте езика

Когато миете зъбите си, не забравяйте и за езика. По него се събират и размножават множество вредни бактерии. Те могат да причинят лош дъх и да доведат до стоматологични усложнения. За да избегнете всичко това, отделете няколко секунди да изчеткате и езика си.
 

7. Редовните посещения при зъболекар

И на последно място ще подчертаем колко са важни редовните визити при стоматолог. Страхът от зъболекар е често срещано явление, но имайте предвид, че редовните прегледи и почистването на зъбния камък за много важни за доброто дентално здраве. Посещавайте зъболекаря си два пъти годишно и спазвайте всички указания, които той ви дава. Това ще предотврати евентуални усложнения и в бъдеще ще ви спести пари и болка. Кога беше последното ви посещение при стоматолог? Ако са минали повече от 6 месеца, сега е перфектният момент да си запишете час.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече