ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-добрите замъци в света

Туризъм

Бург Елц, Германия

Този прекрасен, митичен средновековен замък се намира в югоизточна Германия, в долините сред хълмове, граничещи с река Мозел. От XII век до днес замъкът е притежание на семейството Елц, които живеят в него в продължение на 800 години, 33 поколения. Днес негов наследник е д-р Карл Граф фон унд цу Елц. Построен в романски и бароков стил замъкът се намира на около 70 метра от брега на реката и е една от малкото крепости в региона, които не са разрушени с течение на времето.


Шамбор, Франция

Характерното за този френски замък от XVI век, чието предназначение било "ловна къща", е невероятният лукс. Местоположението на замъка е било избрано от Франсоа I, защото искал да бъде близо до този на неговата любовница Клод Рохан, който бил в съседство. Шамбор има 440 стаи, 365 камини и 84 стълбища и е най-дългата крепост в долината на Лоара, Франция.


Пелеш, Румъния

Строителството на този замък в неоренесансов стил започва през 1873 година в румънския град Синая. Без съмнение замъкът Пелеш е архитектурно бижу и истинско чудо на строителството, обграден с огромни и луксозни градини.


Химеджи, Япония

По-известен като Белия чаплов замък заради белия му цвят, тази впечатляваща крепост, със своите 83 дървени постройки, е построена през XIV век. Японският замък е най-посещаваният от цялата страна и е считан за културно наследство. Тази крепост е проектирана да предпазва от атаки по време на битки и многократните конфликти срещу шогуната.


Алкасар де Сеговия, Испания

Замъкът Алкасар де Сеговия се намира в Сеговия в Испания. Построен е през XII век като крепост и е играл важна роля за страната през Средновековието. Замъкът се издига на един от хълмовете, на водослива на реките Ересма и Кламорес и е бил дом на няколко испанските крале като крал Алфонсо VIII, Алфонсо X, Фелипе II. През цялата си история замъкът е бил използван като крепост, ловна хижа, затвор и луксозен дворец. Днес е чудесен музей, който всеки може да посети.


Хауърд, Англия

Разположен в северната част на град Йорк, замъкът Хауърд е най-големият в Англия и е частен дом на семейството Хауард, повече от 300 години. Строителството на замъка започва през 1670 година. В него има ценни произведения на изкуството, мебели от различни епохи и е обграден от невероятни градини. Макар да се третира като замък, в действителност е построен като къща и никога не е използван за военни цели.


Хохенцолерн, Германия

Замъкът Хохенцолерн е построен през XI век и е почти напълно разрушен през 1423 и възстановен отново през 1461 г. Замъкът се издига на 855 м надморска височина, на върха на планината Хоенцолерн, на около 50 км от град Щутгарт. В него има огромна и богата библиотека, вътрешни и външни дворове, огромни и здрави кули, параклис.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече