ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как се приготвя хубава плодова салата

Кулинария

Няма нищо сложно да приготвим хубава плодова салата, но не е достатъчно само да сложим и разбъркаме плодовете в купа. Съществуват някои трикове, които могат да ни помогнат да приготвим вкусна салата със свеж аромат.

Салата от добре узрели плодове

Салатата не е толкова привлекателна, ако някои плодове са меки, а други твърди. За да избегнете това е най-добре е да изберете плодове със същото ниво на зрялост. Изберете добре узрели плодове вместо меки, за да имате свежа и сладка салата.

Сезонни плодове

Сезонните плодове са най-добри по отношение на консистенция и аромат. Не е подходящо да сложите меки червени боровинки с ябълки, извън сезона. Правилно подбраните сезонни плодове гарантират хубавата салата.

Микс от цветове и консистенции

Използвайте плодове с различни цветове като зелени, оранжеви, червени или лилави, за да се открои и подчертае всеки плод в салатата. Комбинирайте плодове с различни консистенции -  хрупкави, сочни, влакнести плодове.

Равни по големина парчета

Нарежете плодовете на равни по големина парчета. Така салатата е не само визуално по-привлекателна, но и се яде по-лесно. Независимо дали предпочитате големи или по-малки парчета, изберете една и съща големина за всички плодове.

Цитруси

Прясно изцеденият лимонов сок е чудесен начин за подсилване на вкуса на плодовите салати. Освен това предпазва плодовете от покафеняване и подобрява вкуса им.

Добавете билки

Обикновено билките се използват като декорация, но много от тях, особено ментата, добавят свежест на плодове като пъпеши, цитруси и зърнени плодове.

Вземете под внимание тези съвети, за да имате вкусна, добре изглеждаща и богата на аромати салата. Плодовата салата е идеална за топлото време и подходяща за консумация по всяко време на деня.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече