ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 мита за целулита, в които да спрете да вярвате още сега

Красота

Повечето представителки на нежния пол имат целулит, всички от тях го ненавиждат и се опитват по всякакви начини да се отърват от него. Но повечето „решения” са просто митове. И ако се чувствате некомфортно от целулита си, знайте, че около 90 % от жените го имат. Единственият начин да се изправите пред проблема е да знаете истината за него. Вижте кои са седемте мита за целулита, в които трябва да спрете да вярвате още сега.
 

1. Пиенето на много вода премахва целулита

Да си го кажем честно – няма връзка между приема на вода и изчезването на целулита. Не е възможно с вода да „изплакнете” мастните натрупвания от тялото си. Въпреки това, пиенето на много течности подобрява състоянието на кожата и влияе добре върху организма като цяло. Този мит трябва да бъде развенчан веднъж завинаги!
 

2. Отслабването ще ви отърве от целулита

Едно всеобщо погрешно схващане е, че един хубав спортен режим не само ще даде тонус на тялото ви, но и ще ви отърве от целулита. За съжаление това не е вярно, защото никое упражнение не може да промени структурата на тялото ви. Дори и най-стегнатите атлети понякога са жертва на целулита, така че загубата на тегло не е решение.
 

3. Здравословната диета ще ви отърве от целулита

Така, както и отслабването не може да заличи целулита, така и здравословната диета не може да се справи с този козметичен проблем. Да, наистина ако спортувате редовно и приемате здравословни храни, ще намалите до голяма степен мастните клетки, които са виновни за портокаловата кожа, но никога не можете да се отървете от тях напълно.
 

4. Кремовете премахват целулита

Всички искаме да вярваме, че съществува магически крем, който може да реши проблемите ни с целулита, но такъв няма. Да, има много кремове и масла, които временно ще прикрият грапавата кожа, но това не решава проблема из основи. Големите козметични компании имат много добре изградена маркетингова стратегия как да ви взимат парите, не ставайте жертва на тях.
 

5. Само жените имат целулит

Въпреки, че целулитът основно се среща при жените, и мъжете страдат от него. Един забавен факт: мъжките мастните клетки са различни от женските такива и не се разтягат толкова лесно, както последните. При мъжете целулитът засяга предимно областта на шията и стомаха, докато при жените той най-често „напада” краката, бедрата и дупето.
 

6. Само хората с наднормено тегло имат целулит

Твърдението, че само пълните хора страдат от целулит е много погрешно. Тук няма никаква дискриминация. Дори и много слаби хора се борят с този проблем. Просто излишната мазнина прави целулита по-очевиден и забележим.
 

7. Тенът скрива целулита

Митът, че слънчевият загар ще прави целулита по-малко видим трябва да бъде развенчан още сега. Дори и хора с много тъмна кожа имат проблеми с мастните натрупвания и това се вижда. При излагане на слънце, засегнатите участъци потъмняват значително по-трудно и по-малко, което обяснява защо след плаж целулитът  е по-забележим. И не само това, но слънцето унищожава колагена, който е много важен за намаляване появата на целулит.

И като в заключение да обобщим, че няма лесно и бързо решение за този проблем. Битката с целулита е постоянна и тежка. Повечето жени знаят за какво става въпрос.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече