ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Тайни от кухнята

Кулинария

1. Ако не сте сигурни, че едно яйце е прясно, наблюдавайте поведението му в чаша с вода: прясното потъва, а разваленото плува.

2. Застелете дъното на кутиите за съхранение на плодове и зеленчуци в хладилника с хартиени салфетки. Те ще абсорбират излишната влага и ще предпазят зеленчуците от загниване.

3. Ако се нуждаете от няколко капки лимонов сок, не разрязвайте лимона на две половини – така той ще изсъхне за няколко дни. Пробийте кората с метален шиш или със спринцовка и изстискайте необходимото количество.

4. За да запазите подправките свежи за повече от месец, съхранявайте ги в запечатани найлонови пликове във фризера. Когато ви потрябват, извадете необходимото количество и сложете направо в ястието – те ще се размразят в момента, в който попаднат в горещия съд.

5. Дафинов лист, сложен в брашното, ориза или макаронените изделия, ще ви предпази от развъждането на буболечки в тези храни.

6. За да запазите пресните гъби по-дълго време, преди да ги сложете в хладилника, опаковайте всяка една в хартиена салфетка.

7. Не късайте бананите от грозда ако нямате намерение да ги консумирате веднага. Те ще запазват свежестта си по-дълго време, ако стоят в чепка.

8. Сложете няколко зрънца ориз в солницата. Оризът абсорбира конденза, който прави солта на буци.

9. Маслото може да се съхранява във фризер до 6 месеца. Следващият път, когато го видите на промоция в супермаркета, награбете спокойно повече пакети. Съхранявайте в херметичен съд, така че да не поеме миризмата на другите продукти във фризера.

10. За да предотвратите образуването на буци на кафявата захар, съхранявайте я в хладилник. А ако това вече се е случило, прехвърлете я в запечатан плик с парче пресен хляб или резен ябълка. Можете също да я сложите в микровълновата за около 30 секунди на по-висока мощност.

11. Ако сте прекалили с мазнината в супата, не се отчайвайте – има решение. Сложете тенджерата в хладилник, оставете да престои за около 30 минути и оберете мазнината, която се е отделила на повърхността. Затоплете отново. Ако нямате време да чакате, сложете в тенджерата няколко бучки лед  – мазнината ще полепне по тях. Извадете бучките незабавно. Друг вариант е да пуснете голямо парче маруля, което също ще абсорбира излишното количество олио.

12. Ако месото, което сте купили, е жилаво задължително го накиснете в една от следните маринати: бира, оцет или сок от цитруси, папая, домат или ананас. Тези течности съдържат ензими и киселини, които ще направят месото крехко.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече