ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Спа процедури за лице според типа кожа

Красота


Спа процедурите влияят невероятно добре на нашата кожа, но за да получим качествен резултат, е добре да се съобразим с типа кожа, който имаме, когато избираме процедури.

Суха кожа

Сухата кожа често е по-трудна за третиране заради ниското съдържание на липиди. Този тип кожа е склонна към дехидратация и се нуждае от специално третиране: липсата на вода забавя естествения цикъл на ексфолиация на кожата.

Препоръчителните процедури за лице са нежна ексфолиация и масла с вода. Този вид масла помагат на кожата да се хидратира по-добре. Хидратиращите и подхранващи маски са най-подходящи в този случай.

Мазна кожа

Мазна кожа произвежда повече мазнини, отколкото има нужда. Гримът, мъртвите клетки и дори мръсният въздух проникват в порите на кожата. За тяхното почистване се препоръчват маски с гликолова или салицилова киселина.

Смесена кожа

Смесената кожа на места е суха, на други с мазни области. Ако имате различни типове кожа на лицето трябва да ги третирате по различен начин. В тези случаи е подходящо почистване с микродермабразио, ензимен или химически пилинг, за да се получи баланс на кожата.

Разбира се, необходимо е да се премахнат задръстванията на "Т" зоната и да се направи хидратираща маска за омекотяване на останалата част на кожата.

Зряла кожа

Зрялата кожа може да бъде различна - мазна, склонна към акне, суха, дехидратирана и дори смесена. Но нейната особеност е циркулацията и мъртвите клетки.

Необходимо е да се третира според основния тип кожа: мазна, суха или смесена. Следва да се направят процедури, които увеличават кръвообращението и осигуряват антиоксиданти, витамини и минерали, подходящи за подмладяване на кожата.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече