ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Гузмания

Градинарство

Гузманията е представител на семейство Бромелиеви, към което спадат растения, които са с тропически произход, но обикновено се отглеждат в затворени помещения. Гузманията впечатлява на пръв поглед с дългите си, гладки и лъскави листа. В центъра на растението листата образуват розетка, която задържа вода. Повечето гузмании имат ярко оцветени прицветници или модифицирани листа, както и клъстери, които растат на класовидни съцветия. Цветовете обикновено са червени, жълти или оранжеви и могат да бъдат доста ефектни. Гузманията е сравнително лесна за отглеждане.

Грижи

Почвата на гузманията трябва да е ронлива и добре дренирана. Тази, която се продава масово по магазините, не е добър избор за това растение. По-добре изберете смес от кората на папрат, торф, пясък или друга натурална комбинация.

Поставете гузманията на място, където ще получава непряка слънчева светлина. Ниската осветеност е най-доброто за това растение, защото листата са доста крехки и понякога слънцето има пагубно въздействие върху тях. Излагайте цветето за няколко часа сутрин на индиректна слънчева светлина.

Гузманията се чувства най-добре при дневна температура от около 24-25 градуса, а нощна – около 18-20 градуса. Не поставяйте цветето в близост до горещи и студени източници.

Осигурете необходимата циркулация на въздуха за гузманията като я поставите в близост до отворен прозорец за около час-два всеки ден. Това значително намалява вероятността от развитието на гъбична инфекция.

Поливайте умерено като леко изливате тънка струя вода надолу по стеблото, за да запълните розетката. Опитайте се да избегнете мокренето на цъфтящите прицветници, особено ако растението е в период на цъфтеж. Запомнете, че розетката винаги трябва да е пълна с вода.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече