ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Страничните ефекти на кафето при жените

Кулинария

Сутрин много от нас обичат миризмата на кафе. Някои го предпочитат силно, други по-слабо, със сметана и захар, или просто черно.

Макар кафето да ни помага да се разсъним и концентрираме по-добре, истината е, че то има странични ефекти, които се отразяват на тялото ни. Една чаша на ден няма да ни навреди, но е важно да се знаят последиците, които кафето предизвиква при жените.

Безсъние

Консумацията на твърде много кафета може да доведе до безсъние, особено ако се консумира вечерта. Кафето ни държи будни и обикновено прекарваме неспокойна нощ. Добре е да се избягва в големи количества по това време на деня.

Пристрастеност

Вярвате или не, кафето води до пристрастяване. Това, че не пием по 20 чаши кафе на ден не означава, че не сме пристрастени. Ако човек не може да изкара един ден без кафе, се смята за малка зависимост.

Високо кръвно налягане

Кофеинът повишава кръвното налягане. Този ефект е временен, но ако се пият твърде много кафета, може да доведе до трайно повишаване на кръчното налягане. Симптомите обикновено са главоболие или шум в ушите. Ако имате такъв проблем, желателно е да преминете на безкофеиново кафе.

Целулит

Точно така! Пиенето на кафе може да увеличи появата на целулит. Кофеинът има дехидратиращ ефект и тялото ни запазва натрупаната вода. А задържането на течности е една от най-честите причини за целулит. Освен това дехидратацията може да предизвика главоболие и гадене.

Остеопорозата

Консумацията на повече от три чаши кафе на ден в продължение на години може да доведе до намаляване на костната плътност. Това означава, че рискът от развитие на остеопороза е много по-висок. Остеопорозата е заболяване, от което много жени страдат и води до крехки кости.

Предменструален синдром

Учените са открили, че при жените, които имат силен и траен предменструален синдром, обикновено той е в следствие на прекомерната употреба на кафе. Същото се отнася и за шоколада.

Емоционална умора

Кофеинът ни дава повече енергия и ни помага да се събудим. Въпреки това, той пречи на тялото ни да почива правилно. Консумацията на твърде много кафе дава допълнителна енергия, която може да бъде изразходвана през деня, но нощем, когато трябва да си почиваме, кафето ни кара да се чувстваме по-уморени и емоционално изтощени.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече