ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Каква е разликата между лайт и диетичните продукти

Красота

Много хора смятат, че продуктите с надпис "лайт" и "диетичен продукт" означават едно и също нещо, но истината е друга. Етикетите не винаги разкриват разликата между двата продукта, което обърква повечето от нас.

Ако се опитваме да запазим фигурата си или да се отървем от няколко излишни килограма, започваме да търсим диетични или лайт продукти като алтернатива за намаляване на калориите в дневния хранителен прием.

Въпреки че не съществува международна конвенция по отношение на използването на етикети за идентифициране на продукти, на теория разликите са ясни. Продукти, етикетирани като диетични, са създадени за хора със специален хранителен режим заради заболявания като диабет, непоносимост към глутен, млечни продукти или високо кръвно налягане.

Продуктите, класифицирани като диетични, не е задължително да имат по-малко калории, просто са с по-различен състав.

За да бъдат квалифицирани като лайт, продуктите, обозначени като такива, трябва да съдържат 25% по-малко от всички съставки в сравнение с оригиналната версия. Могат да бъдат лайт затова че имат по-малко мазнини, сол, захар, калории и др. 25% е минимумът, който се изисква за такъв етикет, обаче на пазара често се намират продукти с повече от 50%.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече