ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Колумбия - необикновена и живописна, страна за всеки вкус

Туризъм


Колумбия е топла, красива и гостоприемна страна. Южноамериканската държава е известна със своите живописни и необикновени пейзажи, богата история и кухня, повлияна от трите основни етнически групи, населявали територията на страната - испанци, африканци и индианци.

Макар страната да носи болезненото минало, нека сега оставим тази тема настрана и видим Колумбия като производител на най-доброто кафе в света и родина на едни от най-красивите жени на планетата, сред които са Шакира и София Вергара.

Но Колумбия е повече от това. Тя има богата природа, невероятна гама от пейзажи, които биха задоволили всеки вкус - за любителите на студения климат са заснежените върхове на Андите, а тези, които предпочитат тропическо време, могат да се насладят на плажовете на Картахена и Кали. Хората, предпочитащи сухия климат, могат да посетят пустинята Ла Гуахира. Всяко кътче носи велика история, която заслужава да бъде разказана, и личности, които поставят високо името на страната.

Пет задължителни спирки в Колумбия

Меделин

Меделин е родният град на великия скулптор и художник Фернандо Ботеро. На площад Пласа Ботеро могат да се видят многочислени работи на твореца, а в Музея на Антигуа се намира най-голямата колекция от негови творби в света. Това е градът на вечната колумбийска пролет, известен с емблематичните си фестивали - Фестивалът на цветята е истинска ода за живота, природата, радостта и разбира се, Колумбия.

Калдас, Киндио и Рисалда - за чаша от най-доброто кафе в света

Няма друго място, където можете да опитате по-добро кафе. Ако сте любители на тази напитка и екотуризма, това ще бъде рай за вас. Можете да видите кафеени плантации, водопади, гори, екзотични животни и да изживеете най-необикновеното приключение в Калдас, Киндио и Рисалда.

Картахена де Индиас

Картахена е обявена за световно културно наследство и се характеризира с тесните си улички, манастири, колониални църкви, укрепления и замъци, които припомнят историята от минали битки, в които пиратите и каперите дебнат за съкровищата на Испанската империя.

Богота

Столицата на страната е градът на контрастите, където модерни сгради съжителстват с колониални църкви и имения. Богота определено е един космополитен град, с нощния живот, паркове, библиотеки и динамична гама от културни, образователни и забавни развлечения.

Кали дел Вайе

Градът се счита за столицата на творчеството, салсата и забавлението. Кали дел Вайе предлага красиви плажове, музеи и културни центрове, които са архитектурно наследство. A оживлението и красотата на града карат човек да забрави всичко останало.

Колумбийска кухня

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече