ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Наръчник за избор на перфектното куче

Животни

С над 160 различни породи кучета, наистина е трудно да се избере едно, което най-добре да пасва на вас и семейството ви. Вижте на какво да обърнете внимание, когато се решите на тази крачка.

Отговорете си първо на няколко важни въпроса:

• Какъв темперамент предпочитате?

Кучетата са личности, точно както и хората. Могат да бъдат верни, със силна воля, инатливи, активни, щастливи, нетърпеливи, сдържани, да страдат, когато са сами. Преценете кои от тези характеристики са важни за вас и семейството ви.

• Ще издържите ли финансово: храна, ветеринарни грижи, ваксинации, прегледи, кастрация?

Притежаването на куче си е финансов ангажимент и е важно да осъзнаете това. Вашето ново кученце ще се нуждае от редовни ваксинации, от ветеринарни грижи, от кастрация при ваше желание. Всичко това ще се отрази на семейния бюджет.

• Женско и мъжко?

Няма съществени разлики в темперамента на мъжките и женските кучета. Ако женското куче бъде кастрирано, всички различия са елиминирани.

• Какво предпочитате: малко кученце или голямо куче?

Малкото кученце е неустоимо сладко и има безгранична енергия. Но взимайки го вкъщи, вие се ангажирате с това да го социализирате и да го научите на всичко, а това изисква време и търпение. Едно такова мъниче не може да бъде оставяно само дълго време. То трябва да се храни редовно, да излиза навън, да бъде обгрижвано от вас. Ако тези грижи ви се струват непосилни, вземете си възрастно куче. Обикновено големите кучета са социализирани, тренирани и лесно се подават на обучение.

• Колко време можете да отделите за козината му?

Помислете имате ли време и желание да се грижите на дългокосмест любимец. Козината на такова куче изисква всекидневно сресване. Ако отговорът е не, тогава помислете за порода с къс косъм.

• Разполагате ли с достатъчно пространство?

Малкото сладко кученце, което водите в дома си, няма да остане дълго такова. Всички кучета, независимо дали малки или големи, имат нужда от разходки навън и достатъчно пространство в дома ви. Уверете се, че можете да му ги осигурите.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече