ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Лесни начини за премахване на петна от боя за коса от кожата

Красота

Ако боядисвате косата си вкъщи, може би сте се сблъсквали с проблема петна от боя за коса, попаднали върху кожата. Предлагаме ви няколко евтини и безболезнени начина как да ги премахнете.

Прясно петно от боя за коса върху кожата се чисти с памучно тампонче, напоено с топла вода. Този начин е ефективен веднага след  попадането на боята върху епидермиса, няколко минути по-късно тя ще проникне в кожата.

Другият съвсем простичък метод е просто да предотвратите появата на петна. Преди да започнете боядисването, намажете всички зони, върху които би могла да попадне боята (като ушите, веждите, задната част на врата) с балсам за коса, балсам за устни или вазелин. Овлажняването на кожата създава една защитна бариера и цветът не може да проникне през нея.

Премахване на петна

Когато петната са бледи, най-добрият съвет е да бъдете търпеливи – те сами ще изчезнат. За няколко часа кожата отново ще започне да произвежда своите естествените масла, след което памуче, напоено в лосион за почистване на грим, ще заличи напълно всички следи.

Ето ги и най-добрите домашни и изпитани трикове:

  • Потопете памучен тампон или клечка за уши в зехтин и леко разтъркайте върху засегнатия участък.
  • Напръскайте малко лак за коса върху памучен тампон. Преди още боята да е засъхнала, натъркайте засегнатия участък, за да предотвратите абсорбирането й от кожата.
  • Смесете малко бебешко олио и лосион за почистване на лице и нанесете с кърпа върху зацапания участък. Ексфолирайте с нежни и кръгообразни движения.
  • Ако кожата ви не е чувствителна, можете да премахнете петната от боя за коса с памучен тампон, напоен в лакочистител.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече