ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-добрите европейски есенни фестивали

Туризъм

С настъпването на студеното време в Европа започва и сезонът на фестивалите. Вижте къде и кога можете да отидете, за да се радвате на добро настроение и нови преживявания.

Фестивалът за съвременно изкуство в Будапеща

Той започва на 5 октомври и продължава до 14-ти същия месец. Фестивалът се провежда в унгарската столица вече двадесет години. Cafe Budapest Contemporary Art Festival представя различни форми на изкуството като се започне от музика и театър и се стигне до компютърна графика. Посетителите на фестивала ще се насладят на многобройни концерти, прожекции на филми и пърформанси.
 

Празник на светлините в Берлин

От 10 до 21 октомври в Берлин, Германия ще се проведе необичаен фестивал - Фестивалът на светлината. През този период най-важните и интересни паметници в Берлин ще бъдат окъпани в светлина. Не пропускайте да видите Бранденбургската врата, Александерплац, Унтер ден Линден, Берлинската катедрала, Централната гара, Замък Шарлотенбург, Резиденцията на канцлера, аквариума и много други. Фасадите на сградите по това време ще са украсени с гирлянди, а вечер в парковете и по булевардите ще има много фойерверки и прожектори.
 

Шоколадовият фестивал в Италия

В Италия ще се проведе фестивал на шоколада. Той ще продължи до малко по-късно, отколкото немският на светлината, така че е възможно да присъствате и на двата. Шоколадовият фестивал ще се проведе в Перуджа от 18 до 27 октомври. Този фестивал е един от най-големите в Европа и света. Всяка година на сладка почивка отиват около един милион посетители, а своята продукция представят около двеста италиански и чуждестранни производители.

По време на фестивала Перуджа се превръща в огромен магазин за бонбони. Шоколад, шоколадови изделия, бонбони, шоколадчета, сладкиши, дори статуетки и предмети за дома, направени от шоколад, се продават на всяка крачка. В допълнение към празника се организират много концерти, има фойерверки и театрални представления. Фестивалът е домакин на различни изложби, уроци по готвене, шоколадови семинари.
 

Джаз фестивал в Барселона

От 19 октомври до 1 декември в Барселона ще се проведе международният джаз фестивал. Festival Internacional de Jazz de Barcelona - е едно от най-важните есенни събития в Европа. За малко повече от месец успяват да го посетят около 50 000 души.

Тържествата се провеждат всеки ден на различни места в града. Организират се много безплатни представления. На фестивала взимат участие едни от най-големите джаз музиканти и оркестри в света. Също така организаторите канят талантливи и обещаващи млади изпълнители.
 

Хелоуин в Амстердам

От 25 до 31 октомври в Амстердам ще се проведе Хелоуин фестивал. По време на Хелоуин седмицата в холандската столицата ще има разнообразни костюми и маски, спектакли, концерти, шествия и представления.

Докато се разхождате из града лесно можете да се присъедините към тълпата от чудовища и зомбита, да си направите "дяволски" грим, за да посетите Хелоуин-партитата в модерните клубове или да се отправите на страшно пътуване по каналите с лодка.
 

Кинофестивал в Севиля

В испанския град Севиля от 1 ноември започва един от най-големите международни филмови фестивали. Там се прожектират последните филми - художествени и документални, късометражни и анимационни, които все още не са представени на широката публика. Освен това се организират състезателни прожекции, посветени на определена тема или творчеството на конкретен режисьор.
 

Фестивал на трюфелите в Италия

В Италия на 9 ноември се организира фестивал на трюфелите. Традиционно празникът се провежда в малкия град Сан Миниато, който е известен далеч извън границите на Италия като "града на белите трюфели." Белият трюфел е изискан и много скъп деликатес, а местните гъби се отличават с внушителни размери и изключително качество. Именно белите трюфели от Сан Миниато се сервират в най-добрите ресторанти по света.

Фестивалът предлага множество дегустации и семинари, търгове и, разбира се, "лов" за трюфели.
 

Коледен фестивал в Прага

Като завършек на есенните фестивали в Европа е Коледният фестивал в Прага. В Чешката република приготовленията за любимия празник започват на 30 ноември. Това е денят, в който започва и фестивалът. Отварят се коледните пазари, а улиците, домовете и витрините се украсяват с коледни играчки. По традиция старт на празника дава Коледният музикален фестивал. Това е най-голямата европейска проява в областта на църковната музика.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече