ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да хапнем и пийнем по време на почивка в Гърция

ТуризъмВ Гърция, като истинска южна страна, през голяма част от годината има изобилие от различни плодове и зеленчуци. Трудно е да се даде пример за ястие, в което не присъства зехтинът, ползата от който е много голяма. Също така трябва да се отбележи и високото качество на продуктите, с които се приготвят местните кулинарни изкушения.

Едни от основните храни в гръцката кухня са рибата и морските дарове. Последните включват много видове калмари, миди, октоподи, скариди, омари и стриди. В гръцка таверна можете сами да изберете рибата, която да ви сготвят и поднесат.

Не пропускайте да опитате известната "Гръцка салата", както и салатата от печен патладжан "Мелидзано".

Супите в Гърция не са особено популярни, но въпреки това присъстват в менюто. Можете да опитате боб чорба и супа от леща. Също така популярни са оризовата и говеждата супа.

Топлите напитки в гръцкото меню са предимно различни видове кафета като "Вари глико" (силно и сладко), "Секто" и "Метрио". Пиенето на чай в Гърция е изключително рядко явление.

Обърнете внимание и на местните сладкиши - има много вкусни десерти, които са прекрасни сладкарски изделия. Гръцката баклава, която се приготвя от мед и ядки е невероятно изкушение.

Гърция има многовековна традиция в производството на вино, така че дегустацията на местни вина трябва задължително да бъде включена по време на престоя ви в страната. Гръцката мастика "Узо", разбира се, е с отличен вкус.

И да не забравяме, че в Гърция има невероятно голям брой таверни, ресторанти и малки снек-барове, които се срещат на всяка крачка.

10-те най-идилични острова в Гърция, подходящи за почивка

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече