ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

5 причини да си вземете рибки за домашен любимец

Животни

Когато говорим за домашни любимци, в съзнанието на повечето хора изникват асоциации за куче и котка. Сред по-малко предпочитаните животинки са рибките, хамстерите, папагалите, зайците. Вижте защо си заслужава да споделяте дома си с рибки.

1. Те са тихи

Котките, кучетата и птичките са сладки същества, но всички те имат гласни струни, което означава, че вдигат шум, повечето случаи в най-неподходящия момент, например докато спите. Рибките, за разлика от тях, не издават никакъв звук, никога.

2. Нямат нужда от голямо пространство

Кучетата и котките - и най-малките породи - могат да направят така, че дори и големият апартамент да ви се струва малък, заради храната, легълцата и играчките, които ги карат да се чувстват щастливи. Дори птиците и зайците заемат повече пространство заради големите си клетки. Но рибките са друго нещо – всичко, от което се нуждаят, за да се чувстват щастливи са купа с вода или аквариум и малко храна. И не е необходимо да се тревожите, че рибката ви ще се изпишка на килима, ако отсъствате повече време от вкъщи.

3. Те са финансово изгодни

Нашите четириноги приятели изискват определени видове храни, както и продукти за доброто състояние на козината им. Всичко това, колкото и да е малко като финансова стойност, се отразява на бюджета. Рибките не изискват почти никакви разходи – един буркан с храна стига за няколко месеца. Освен това, те не посещават ветеринар.

4. Нямат нужда от игра

Нека си го кажем честно – на рибките не им пука дали сте при тях или не. Те прекарват дните си в сън, хранене и плуване, без въобще да се замислят кой е от другата страна на стъклото. Ако това ви притеснява, тогава по-добре си вземете куче или котка. Но ако искате домашен любимец, който не изисква много грижи, изглежда впечатляващо и можете да го оставите сам с часове, тогава рибките са точно за вас.

5. Те успокояват

Рибките могат да ви накарат да се почувствате по-добре, дори и да не са в пряк контакт с вас. Доказано е, че наблюдаването на движенията на рибата, докато плува, действа отпускащо на организма. С течение на времето така се редуцира стреса.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече