ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Чесънът: бижуто в кухнята

Кулинария

Макар и малък, чесънът е много полезен зеленчук, с уникален вкус. Витамините, които съдържа и свойството му да понижава кръвното налягане, правят чесъна незаменим за здравето на човека. Но готвенето с чесън има своите тайни.

Предимствата на чесъна

Чесънът съдържа витамини А, В1, В2 и В6 и минерали като желязо, фосфор и калий. Наред с много други неща чесънът също така помага и за укрепване на имунната система, подобрява кръвообращението, премахва токсините в организма и намалява високото кръвно налягане.

Тайните в кулинарията

Вземете под внимание тези съвети преди да използване чесън в храната си.

Когато купувате и съхранявате: Изберете чесън с твърди глави, които имат еднакъв цвят. Съхранявайте го в отворен съд, на стайна температура, отделен от други храни. Чесънът остава пресен до шест месеца.

Рязане: Можете да нарежете чесъна, да го пресовате или да сложите цяла скилидка, според ястието, което приготвяте. Пресовайте обелените скилидки за сосове и супи. За ориз и картофи го нарежете на кубчета, а когато го използвате като ароматна подправка при месо, сложете цели обелени скилидки.

Когато готвите: Избягвайте да готвите с чесън, когато е необходима висока температура, защото придобива горчив вкус. Чесънът е готов, когато добие златист вид.

Финален съвет: Можете да отстраните миризмата на чесън от ръцете си като ги изплакнете със студена вода, без да ги триете една в друга.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече