ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-красивите курорти в Египет

ТуризъмМарса Алам

Това е един от най-новите и все още слабо посещаван курорт в Египет. Марса Алам започва да се развива преди около десетина години. До скоро Марса Алам било рибарско селище, но правителството решава да превърне района в първокласен курорт. Строят се модерни хотели и се откриват доста плажове. Териториално курортът е част от Хургада и мястото привлича туристи и гмуркачи заради подводния свят на Червено море и девствената природа в околността. Мястото е подходящо за почивка с деца, а в залива Марса Алам се намира резервата Абу Дабаб, където може да се видят ламантини, костенурки и екзотични растения.
 

Сафага

Сафага е един от най-старите курорти в Египет, който се намира на 53 км южно от Хургада. Той е известен с необикновените си плажове - много хора намират изцеление от черния пясък в района. Към днешна дата в Сафага се изграждат здравни центрове, които предлагат голямо разнообразие от оздравителни процедури. Повечето от специализираните центрове предлагат лечение на ставни и кожни заболявания. Местните плажове са идеални за уиндсърфинг и гмуркане. Ежедневно на туристите, почиващи в Сафага, се предлагат интересни екскурзии до островите Тобия Кебира и Тобия Исланд, които се намират в близост до курорта.
 

ТабаЕдин от най-проспериращите и красиви курорти на Египет се намира в региона на Шарм ел Шейх. Известен е с красивите пейзажи и невероятното разнообразие на флората. Пясъкът е фин и златист, а плажовете равни, въпреки близостта на кораловите рифове. По крайбрежието има пещери и красива лагуна, а що се отнася до хотелите, общо взето те са построени в старинен стил. Таба е единственото място в страната, откъдето можете да се разходите до Острова на фараоните, където са най-добрите места за гмуркане. На същия остров се намира известната крепост Салах Ел Дина, построена през дванадесети век. От Таба редовно се правят екскурзии по Мъртво море до Ерусалим и йорданския град Петра. Почивката в Таба е предпочитана дестинация на семейства с деца.
 

НувейбаНувейба се намира на много красиво място - в делтата на Вади Ватир (Цветният каньон). От едната страна на брега се простират пясъчни живописни плажове, а от другата - Синайската планина. Плажовете в тази част на Египет не са особено многолюдни и това привлича туристи, които търсят тихо и спокойно място за почивка. В района има много коралови рифове, но те са далеч от брега. Инфраструктурата е добре развита - почти всеки хотел разполага със собствен достъп до морето и зелена площ. Недалеч от курорта могат да се видят и най-интересните забележителности - Планината Синай, манастирът Св. Катерина и уникалният Цветен каньон.
 

Сома БейТози курорт се води към района на Хургада и е разположен в живописна лагуна. Сома Бей е известен с широките си пясъчни плажове, чистата морска вода и богатото разнообразие на обитатели на подводния свят. Подобно на много курорти в Египет, Сома Бей е перфектната дестинация за любителите на гмуркането. Също така, мястото е посещавано от много голфъри, които дават положителни оценки на голф игрището. Организират се екскурзии до древните египетски пирамиди в Гиза, Луксор и други части на Египет, където могат да се видят много забележителности.
 

ДахабНамира се на около сто километра от Шарм ел Шейх. Дахаб отдавна се нарича най-необичайният курорт в Египет, защото има много къмпинги. В началото на 80-те години мястото е силно посещавано от хипитата от Израел и оттогава почти няма никаква промяна. Животът в Дахаб кипи в крайбрежната зона, където има барове, хотели и малки магазинчета. В Дахаб могат да се намерят и модерни хотели, разположени недалеч от града. По принцип, този курорт се посещава от любителите на екзотиката, които търсят приключения, а не удобство. Само в Дахаб, можете да опитате от най-вкусните национални ястия, да почувствате целия колорит на Изтока и да изследвате потъналите кораби в залива.

Какво да видим в Египет
Какво трябва да знаем преди да тръгнем за Египет

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече