ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

5-те най-големи мита за водката

Кулинария

Обикновено водката се свързва с Русия и други страни от Източна Европа, но също така тя е любимото спиртно питие и на американците. Те пият повече водка отколкото джин, ром, текила и коняк взети заедно. Но въпреки популярността й, водката все още е една голяма загадка. За да изясним някои често срещани заблуди, подбрахме петте най-разпространени мита, както и истината за тях. Наздраве!

Всички водки са еднакви

Нищо подобно. Тук има значение откъде идва алкохолът и от какво се дестилира. Традиционните видове водка, предимно източноевропейски, са много по-твърди, ароматни и съдържащи повече сурови съставки. Западните страни произвеждат много по-мека водка.

Повече дестилиране = по-добра водка

Това твърдение може да се чуе както от световни производители, така и от потребителите. Но истината е друга. Всяка една компания прави своя дестилация, която е различна от дестилацията на други марки. Ако една водка е дестилирана прекалено много, има риск от отслабването на вкуса, аромата и характера на основните съставки. Това, което остава, по същество е чист алкохол.

Водката се прави от картофи

Въпреки че водката може да се дестилира от картофи, на практика тя може да се получи почти от всичко. Във Франция правят водка от грозде. Има дори и такава, направена от мляко. Но повечето видове водки се правят от царевица, пшеница и други зърнени храни.

За коктейлите не е необходимо водката да е хубава

Въпреки че едва ли ще усетите вкуса на водката в един коктейл с много съставки, на следващата сутрин определено ще знаете дали алкохолът е бил качествен. Животът е твърде кратък, за да пиете слабо дестилирана водка.

Цената = качеството

Колко пари трябва да похарчите за една бутилка водка? Това е един доста труден въпрос, тъй като цената не е показател за качеството. Нашият съвет: опитайте колкото се може повече различни водки в няколко ценови диапазона.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече