ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Реалните чудовища: 5 гиганта на дълбините на океана

Животни

Всички сме чували за ужасните и чудовищни ​​същества, които се крият в дълбокия океан. И макар да си представяме отвратителните митични същества, създадени от съзнанието на "болни мозъци" като този на Хауърд Лъвкрафт в неговата творба "Зовът на Ктхулу", този път ще видим кои са реалните чудовища, по-конкретно, 5 ужасяващи гигантски животни, намиращи се на дълбините на океана.

5. Японски гигантски краб

Macrocheira kaempferi, по-известен като японски гигантски краб, е ракообразно, което обитава най-дълбоките части на Японско море, движещо се зловещо на дъното на океана. Неговата маса е над 20 кг, краката му достигнат дължина повече от 2 метра и при подходящи условия живее повече от 100 години.
 

4. Гигантски изопод

Не, не, това не е Покемон, също не е и бълха с астероиди. Това е Гигантски изопод (Bathynomus giganteus), който е считан за едно от най-старите животни в океана. Смята се, че все още изобилства в дълбоките и студени води на Атлантически океан.
 

3. Магнапина

Магнапината (Magnapinna) е едно по-рядко срещано същество от дълбините на океана. Сама по себе си магнапината е вид гигантска сепия, дълга повече от 6 м и се среща в почти всички океани. На външен вид наистина е страшничка и характерното за нея е, че има много дълги и тънки пипала, светли на цвят и чифт перки от двете страни на главата.
 

2. Гигантски октопод

По-известен като Тихоокеански гигантски октопод (Enteroctopus dofleini) или Калифорнийски гигантски октопод, този октопод е най-големият в света. Най-големият намерен екземпляр е с тегло 272 кг и дължина от 9,1 м. Представяте ли си среща с него в дълбините на Тихия океан? Наистина е страшничко.
 

1. Колосален калмар

Най-страшното от всички известни морски същества, които обитават дълбините, може би е Колосалният калмар (Mesonychoteuthis hamiltoni). Това същество достига между 12 и 14 м дължина и на тегло е не по-малко от 500 кг. Обитава тъмните южни води около Нова Зеландия, Южна Африка и Антарктида.
 

И като заключение да добавим и Гигантската херинга (Regalecus glesne) и по-конкретно този невероятен екземпляр, намерен по време на Виетнамската война. Тази херинга е най-голямата намерена костна риба и е с дължина от 17 м.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече